De Spirituele Keuken

Waarvoor is komkommerwater goed?

  • Komkommers zijn een rijke bron van mangaan, vitamine A en vitamine C.  Het is rijk aan antioxidanten en specifieke stoffen die het lichaam helpen om kanker tegen te gaan.
  • Je kan het komkommerwater gebruiken om te detoxen.  Het drankje bevat vezels en zal zo de schadelijke stoffen uit je lichaam elimineren.
  • Je kan geen droge huid krijgen want door het drinken van komkommerwater krijgt je huid enkele voedingsstoffen binnen zoals silicium en vitamine B-5.  Deze heeft je huid nodig om prachtig mooi en gezond te zijn.
  • Komkommerwater geeft je lichaam ook vitamine K, vitamine D, magnesium en calcium.  Dit is nodig om je botten gezond te houden.  Vrouwen tijdens en na de menopauze zijn gevoeliger voor botbreuken tot zelfs chronische aandoeningen zoals osteoporose.  Door te drinken van dit drankje ga je dit proces tegen.
  • Je nieren en lichaam zuiveren door het teveel aan natrium en vermindert een hoge bloeddruk, door het drinken van het komkommerwater, dus je krijgt minder risico op hart- en vaatziekten.

Een recept voor komkommerwater kan je hier vinden.

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button