De Spirituele Keuken
Vegetarisch pasteitje of bladerdeeghapje
Pasteitjes met vleesvulling kennen we allemaal. Dit recept vervangt het vlees met champignons en verse kruiden.
Ingrediënten
- Bladerdeeg vellen
- 1 witte of rode ui
- 1 ei
- 250 gram champignons, witte of bruine naar keuze
- Verse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum, salie)
De vulling
- Snij de champignon en ui en hak de verse kruiden zeer fijn
- Verwarm een pan met 2 eetlepels olijfolie (of hoeveboter) en fruit de ui even aan
- Voeg nu de champignons, tijm, rozemarijn en salie toe. Roerbak het geheel tot deze gaar is
- Breng op smaak met peper en zout
- Laat eerst de vulling afkoelen.
- Eens afgekoeld voeg je pas de verse basilicum toe
Afwerking
- Verwarm de oven op 200 graden. Klop een ei los in een kommetje
- Leg een bladerdeeg vel open en voeg met een eetlepel vulling toe en vouw het in een driehoekje dicht.
- Druk de randjes nog aan met een vork zodat ze goed sluiten.
- Bestrijk met het los geklopte ei en bak voor een 15 minuten in de oven.
Tip
Het pasteitje kan ook gecombineerd worden met een gebakken kipfilet in champignons roomsaus, frietjes en gestoofde seizoengroenten. Of als lunch afgewerkt met een slamix met enkele fijngesneden champignons.