Kruidenliefde

De Korenbloem

De Korenbloem

Hier en daar staat ze weer te schitteren tussen het graan en langs paadjes. Als het graan een leger was dan stond de korenbloem als generaal te schitteren tussen haar soldaten.

Een pracht van een bloem.

Elke keer ik ze zie dan wordt ik op slag gelukkig en brengt het mij terug naar mijn onbezorgde kindertijd bij mijn grootouders. De fletse korenvelden werden in de buurt gezegend met klaprozen, boterbloemen, kamille en de mooie blauwe korenbloemen. Iedere dag plukte ik er wel enige, je zou kunnen zeggen dat ik verliefd was op zoveel pracht.

Vroeger werd de korenbloem door jonge verliefde mannen gedragen. Als de bloem snel verwelkte dan zou hun liefde niet beantwoord worden.

De korenbloem is de nationale bloem van Estland, en de officiële provinciebloem van de Zweedse provincie Östergötland. Ook van enkele politieke partijen. Het is het nationaal symbool van Duitsland. Waarschijnlijk komt dit omdat Koningin Louise van Pruisen met haar kinderen moest vluchten voor Napoleon en zich verborg in de graanvelden. Ze zou haar kinderen gekalmeerd hebben met bloemen in hun haar te vlechten. De korenbloem staat voor onafhankelijkheid en fijngevoeligheid.

Geneeskracht

  • Je kan de korenbloem inzetten voor vermoeide en irriterende ogen, om je huid te kalmeren.
  • Ze is licht bloedzuiverend.
    Helpt voor pijnlijke gewrichten en koorts.
  • Je kunt er thee van maken maar de korenbloem is een hele zachte thee dus je zou die kunnen mengen met een ander kruid.

Spirituele boodschap

  • Ze helpt je dingen los te laten.
  • Niet alles moet opgelost worden, soms moet je gewoon dingen aanvaarden en naast je neerleggen en erop vertrouwen dat alles goed komt.
  • Pluk enkele bloemen en stel ze in een vaas. Ga ervoor staan, sluit je ogen en vraag “ lieve korenbloemen, help mij om dingen los te laten die mij niet meer dienen”.
  • Of je droogt de bloemen en leg ze op je nachtkastje.
  • Je kan ook in de bio winkel losse thee halen en deze in een klein katoenen zakje steken, dit tegen je hart houden en dezelfde intentie eraan geven en bij je dragen. Heb je deze niet meer nodig geef deze mooie bloemen terug aan moeder natuur en bedankt haar.

‘t Geluksketeltje

Ivonna Maurits
+32 487 656 111
info@tgeluksketeltje.be

Ivonna Maurits

Hai, ik ben Ivonna, ik ben gediplomeerde life coach, masseuse en kruidenvrouw. Na jaren van trauma’s weet ik hoe het is alleen te staan. Vechten om mijn leven en mijn stem terug te krijgen. En dit is gelukt. Daarom wil ik met mijn “tgeluksketeltje” mensen begeleiden in het terug vinden van zichzelf, hun geluk en dit via coaching, massage en diverse workshops. Jij verdient het gelukkig te zijn en ik reik je mijn hand om je daarbij te helpen. Ivonna Maurits, Spirituele happy life coach.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button