De Spirituele Keuken

Kaneel is gezond en goed voor …

In een nieuwe studie aan de Universiteit van Michigan (Amerika) wordt onderzocht hoe de essentiële olie van kaneel (cinnamaldehyde genaamd), mensen kan beschermen tegen obesitas en abnormaal hoge bloedsuikerspiegels kan voorkomen.

Wetenschappers hadden eerder bekend gemaakt dat kaneel het metabolisme bij muizen kan aantasten. Ze wilde dit onderzoeken hoe dit op een cellulair niveau is en ging het proberen op menselijke vrijwilligers. Deze vrijwilligers varieerden in lichaamsmassa, leeftijd en etniciteit. Ze namen bij de vrijwilligers de vetcel adipocyt uit het lichaam en behandelde deze dus met cinnamaldehyde. Deze cellen vertoonden achteraf een toename in metabole eiwitten die betrokken zijn bij thermosgenese of vetverbranding.

De onderzoekers zijn van mening dat kaneelaldehyde een manier kan zijn om de vetverbrande processen aan te zetten die de evolutie langzaam had weggenomen. Vet in ons lichaam is door onze voorouders gemaakt omdat we calorieën moete opslaan. Maar we hebben minder beweging nu dan dat we voedsel nodig hebben. Als kaneel dit kan keren naar een gestoke energieverbrandingsproces dan kan het wel handig zijn en is het makkelijk om patiëntenten te overtuigen om zich aan een recept/menu met kaneel te houden.

Maar voordat je nu zelf begint met koekjes, brood, …. in te slagen met veel kaneel in. De onderzoekers weten nog niet welke dosis ideaal is noch de nadelige bijwerkingen.

Bron
Afbeelding van Дарья Яковлева via Pixabay

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button