De Maanenergie

De kracht van volle maan energie en hoe kunnen we deze optimaal gebruiken

De volle-maan-fase (2 dagen voor en 2 dagen na volle maan) is een tijd van positieve mogelijkheden, op voorwaarde dat we haar volle-maan-energie op de juiste manier aanwenden of gebruiken. Tijdens deze fase van de maancyclus komt er een enorme hoeveelheid krachtige energie vrij. Deze werkt sterk in op onze zintuigen, ons gevoel en onze intuïtie en vaak resulteert dit in felle reacties of emotionele uitbarstingen.

Energetisch is deze maanfase de krachtigste in de maancyclus. Ons lichaam reageert op deze stroom van energie door de ‘spinal cord’, het energiekanaal naast de ruggengraat, te openen en de energie binnen te laten. Alles wat zich afspeelt in je lichaam, je ziel en je bewustzijn wordt hierdoor tijdens de volle-maan-fase versterkt. Als je je boos voelt, zal je waarschijnlijk nog kwader worden. Ben je blij dan kan je je overgelukkig voelen.

We kunnen er echter ook voor kiezen om op een bewuste manier met deze energie te werken. De volle maan energie heeft ook een sterke invloed op de werking van de klieren in het lichaam en op het etherisch lichaam, onze aura. Meditatie, bepaalde vormen van yoga en spirituele rituelen kunnen hierdoor veel dieper doorwerken en onbewuste blokkades kunnen sneller opgelost worden.

Wanneer we er voor kiezen om deze energie te richten op onze hogere chakra’s, creëer je de mogelijkheid tot transformatie, ben je in staat om jezelf en anderen te reinigen en te healen.

Download

Bij de downloads heb ik een handig overzichtje laten maken door Hans over de verschillende maanfasen.

Met onderstaande tips uit de Feng Shui filosofie kan je de volle maan energie op een optimale manier leren gebruiken.

Vermijd ruzies en kwaadheid.

De energie van volle maan werkt als een versterker. Onze gevoeligheid, onze emoties en onze reacties worden vermenigvuldigd en intenser ervaren. Het is dus belangrijk om de rust in jezelf en in je omgeving te bewaren. Probeer deze volle-maan-energie in een positieve, opwaartse beweging te sturen doorheen je alledaagse leven, thuis en op je werk. Het is belangrijk om dingen los te laten en anderen hun fouten te vergeven. Probeer diep te ademen doorheen de moeilijke momenten. Als je toch de nood voelt om bepaalde zaken of ergernissen uit te praten, probeer dit dan uit te stellen tot minstens 2 dagen na de volle-maan-fase.

Beeld je in dat je wensen werkelijkheid worden.

Volle maan is de perfecte tijd om te werken aan de manifestatie van je dromen en wensen.

Probeer je dromen en doelen helder te krijgen en schrijf deze uit. Het is misschien ook wel een goed idee om een soort van ‘manifestatie bord’ te maken. Dit kan je doen door een collage te maken met foto’s, afbeeldingen en woorden, gerelateerd aan je droom of doel. Deze poster hang je dan op een duidelijk zichtbare plaats, zodat je hem iedere dag ziet. Focus op je dromen tijdens de volle-maan-fase. Je manifestatiekracht zal hierdoor groeien.

Mediteer alleen of in een groep

Om dat de volle maan veel en krachtige energie laat stromen is dit een prima periode om te mediteren. Meditatie creëert stilte en verhoogt het bewustzijn. Het is prima om dit in je eentje te doen op een rustige, serene plek in je huis. Je kan ook kiezen om te mediteren in groep met gelijkgestemde vrienden. Er zijn spirituele centra, yoga studio’s of online groepen die volle-maan-meditaties organiseren. Meditatie in groep is altijd enorm krachtig.

Positieve gedachtenkracht

We kennen allemaal de kracht van positief denken, maar tijdens de volle-maan-fase kan deze gedachtenkracht een extra ondersteuning krijgen. Positieve gedachten zullen geactiveerd en versterkt worden. Probeer iedere ochtend bij het wakker worden en iedere avond bij het slapen gaan 5 minuten aandacht te schenken aan alle goede en mooie dingen in je leven, of maak een lijstje van alle dingen waar je dankbaar voor bent en stuur deze de kosmos in. Beeld je in dat je positieve gedachten bedekt zijn met de schittering van de volle maan en ze zullen aan kracht winnen.

Stuur zegening en geluk naar mensen die het nodig hebben

Je kan de volle-maan-energie ook prima gebruiken om helende energie, vergiffenis, liefde en vriendschap te sturen naar vrienden, familie, collega’s en ook vreemden. Bijkomend kan je vredevolle energie ook richten op die plaatsen in de wereld waar er armoede, ontbering, oorlog of strijd is. De volle-maan-energie is ook een krachtige ondersteuning bij healings.

Astro Julia

Misschien zegt de naam je niet meteen iets, maar Astro Julia is al een grote naam sinds 1958. Bij de rijken in de Kempen tot ver over de landsgrenzen heen. Inderdaad deze dame is al meer dan 62 jaar bezig met astrologie. Diep in de stille Kempen, aan de rand van een bos staat een statige villa uit de jaren ‘70 waar de tijd een beetje is blijven hangen, maar de nostalgische sfeer zorgt voor een idyllisch karakter. Wij ontmoetten daar de 78-jarige Julia De Ceuninck. Julia vertelde dat ze van haar dochter het magazine De Spirituele Wereld had gekregen. Ze was zo blij dat er terug een magazine was waar eindelijk eens prachtige, informatieve en zuivere artikels in stonden die gingen over spiritualiteit. Maar ze wou meer dan alleen maar lezen en toen vraag ze haar dochter een mail te sturen, want met computers werken wil ze niet. Sinds het overlijden van haar man Jef een 5-tal jaar geleden, was ze een beetje de weg kwijt in het leven. Maar nu heeft ze haar doel: het schrijven over astrologie en het maken van de horoscopen voor ons magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button