Lichaam en Geest

6 stappen voor meer vrijheid in je leven

Als iedereen zijn meest oprechte zelf zou zijn, zou de wereld een heel pak mooier zijn. Daarom is het absoluut belangrijk dat ook jij viert wie je bent! Dit doe je met deze eenvoudige technieken.

Omhels de regen

De volgende keer dat je het gekletter van de regen op je raam hoort, verstop je dan niet. Ga naar buiten en voel de regen op je huid. Weersta de impuls om in elkaar te duiken met opgetrokken schouders. Lach, draai, plons en geniet van de regen. Het is immers maar een beetje heerlijk verfrissend water dat uit de lucht valt. Hetzelfde water dat jou en alles rondom jou voedt en laat groeien.  Je zal je vrij voelen op een manier die je sinds je kindertijd niet meer hebt gevoeld.

Maak jezelf los met Biodanza

Dit is een verfijnde vorm van beweging en verbinding met het oog op persoonlijke ontwikkeling en expressie van jouw identiteit. Je kan het op je eentje door simpelweg 5 minuten elk deel van je lichaam te schudden.  Bevrijd je geest, lichaam en ziel. De stress en spanning zullen uit je lichaam geschud worden en je energie schiet omhoog. Met deze oefening kom je met je bewustzijn helemaal terug in je lichaam. 

Zing je longen uit je lijf

De wetenschap leert ons dat zingen fantastisch is voor je fysieke, mentale en spirituele welzijn. Want zingen is niet alleen superleuk, het is ook een kleine aerobic oefening en een goede oefening voor een betere ademhaling. Met een stevig potje karaoke verschuif je je gemoedstoestand, zelfvertrouwen en zelfrespect naar een positievere dimensie.

Vertrouw op je intuïtie

Maak er een gewoonte van op te merken wanneer je onderbuikgevoel opkomt. Dit gevoel is je intuïtie die je iets wil vertellen. Wanneer je dit voelt, probeer op te merken of je dit gevoel accepteert als adviseur of het wegduwt. Duw je je buikgevoel eerder weg, grijp dit inzicht dan als kans om het vertrouwen in jezelf weer te herstellen. Jij weet wat best voor je is.

Laat je angst vallen

Er heerst momenteel veel angst in de wereld rondom ons. Angst voor klimaatverandering, angst voor politiek, angst voor zoveel waar we eigenlijk weinig controle over hebben. Inzien dat we niet over alles invloed uitoefenen helpt je afstand te nemen van bepaalde angsten. Analyseer waar je bang voor bent, ontdek wat jij zelf kan doen om je angst te voorkomen en doe dat. 

Zet een stap in het onbekende

Een gemakkelijke manier om vrijheid te ontdekken, is door jezelf in iets nieuws te storten. Dit nieuwe avontuur kan iets zijn dat je al even angst inboezemt of iets dat je altijd al wilde doen maar de tijd niet voor vond. Door af te wijken van je traditionele, geautomatiseerde pad zal je ontdekken dat je vrij bent als persoon en elke beslissing zelfstandig kan maken. Slechts 5% van je dagelijkse beslissing worden bewust genomen, de rest vloeit allemaal voort uit automatisch gedrag. Laat dit kleine percentage dat je zelf in handen hebt niet nog kleiner worden door jezelf naar de achtergrond te duwen. 

Hansje.be

Meer informatie via www.hansje.be, zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Via
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button