Lifestyle

Is azijn goed voor de wasmachine?

Natuurlijk is dit goed voor je wasmachine, alleen de grote bedrijven raden dit af (omdat ze anders geen producten verkopen om het wasmachine te reinigen).

Azijn is goed bij elke was die je doet, je machine wordt telkens ontkalkt (zonder chemicaliën) en je was wordt er ook properder op.

Je kan de wasverzachter vervangen door een klein beetje azijn. Dit is het zelfde effect immers maar het is wat zachter en beter voor het milieu. Ook zullen je zweetvlekken en deodorantvlekken vergaan uit je kledij door het zuur van de azijn. Soms zie je onzuiverheden op het wasgoed zitten (die de huid soms kunnen irriteren). Indien je 130 milliliter azijn bij elke wasbeurt doet is dit niet meer.

Wist je dat zelfs de geur van sigaretten uit je wasgoed gaan door het gebruik van azijn?

Indien je erg vuile vlekken hebt kan je beter het wasgoed in een emmer (of zelfs in je bad) leggen hier water en azijn over doen en een nacht laten intrekken. s’Morgens doet je deze in het wasmachine.

Heb je katten, honden of ander huisdier met haren? Gooi gewoon de kledij in je wasmachine met azijn erbij, even wassen en na de wasbeurt kan je simpel de haren van de kledij verwijderen. Dit brengt ons bij statische kledij. Met azijn wassen werkt dit tegen.  Ga je soms zwemmen? Heb je soms vuil ondergoed? Zijn je washandjes soms extreem vuil? Leg alles in 60 milliliter azijn laat dit een half uur intrekken en doe dit dan is het wasmachine, je zal versteld staan.

Dus, azijn is steengoed en super veilig voor het milieu.

Wassen maar!

Azijn

De Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur (1822-1895) ontdekte de azijnzuurbacteriën. Bij rijping van wijn komt er lucht in het vat.  Dit maakt de alcohol azijnzuur en zo krijg je wijnazijn.

Azijn is ook goed voor jeuk van brandnetel, muggenbeten, kwallensteken en een sterk middel tegen voetschimmel.  Breng deze steeds aan met een watje.  Dit is geen wonderoplossing, raadpleeg steeds een arts.

Dave Van de Moer

Dave werkt als bediende verkoper bij Colruyt. Hij is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, ...

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button