Lifestyle

Leuke apps voor digitale detox.

Van een lijst sportapps, een lijst met meditatie apps tot een lijst met apps om lekker wakker te worden…  Apps lijken het leven wel te beheersen. Je telefoon staat er ramvol mee. De gemiddelde telefoongebruiker downloadt maandelijks gemiddeld zo’n 27 apps – in 2014 zouden dat er nog 26 in totaal zijn.

We kunnen niet meer zonder en dat is ook zo gek nog niet.  Voor elk gebruik in je leven bestaat er een app die het allemaal nét wat makkelijker maakt. Wakker worden op het moment dat jij het lichtst slaapt?  Daar kun je de klok niet zelfstandig met nattevingerwerk op gelijk zetten.  Een app kan je daar wél bij helpen.  Sporten kun je ook zonder app, neem een personal trainer onder de arm.  Maar je houdt wat meer duiten in het zakje met een app van slechts enkele euro’s.  Om maar wat willekeurige voorbeelden te noemen.  Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig, maak je leven makkelijker met deze apps.

Ben jij snel afgeleid door je telefoon?
Dan brengen volgende apps redding.

Is het niet een uitdaging om voor de hele dag je niet te laten afleiden door meldingen, berichten en de sociale media?  Het is natuurlijk wel dubbelzinnig om een app te gebruiken om van de apps te blijven, maar in deze tijd dat we onze telefoons gebruiken voor alles is het toch ook logisch om vuur met vuur te bestrijden?  Deze volgende apps kunnen ons helpen om te stoppen met het gebruiken van apps.

Dus vaarwel afleiding door de telefoon en welkom bergen met werk die eraan komen!

Moment

Met de app ‘Moment’ kun je instellen hoeveel uur per dag jij je telefoon mag gebruiken.  De app volgt het op en geeft een waarschuwing als je over je limiet gaat.  Je kan het ook instellen om je te overspoelen met irritante meldingen.  Je kan ook de optie ‘Familie’ instellen.  Dit om het mobiele gebruik van je kids in de gaten te houden en het te kunnen beheren op je eigen telefoon.  Hoe goed dit is voor je band met je kinderen, dat kunnen we niet inschatten.

Moment is beschikbaar voor Android en iPhone.

Offtime

Facebook en Instagram kan je met deze app (tijdelijk) blokkeren.  Je kan met een wake-up- call bijhouden hoeveel je op je telefoon zit.

Offtime is beschikbaar voor Android en iPhone.

Forest

Ben je wat groen aangelegd? Dan is dit zeker de app voor jou.  Plant een bos aan om punten te scoren.  Per keer jij je telefoon niet gebruikt begint er één voor één een boompje te groeien, als je dan toch je telefoon neemt dan sterft het boompje en moet je opnieuw beginnen.  Binnen het half uur is het boompje vol groeit.

Forest is beschikbaar voor Android en iPhone.

Cold Turkey

Deze app is ideaal wanneer je aan het werk bent op je computer of laptop en niet afgeleid wilt worden door Facebook of andere websites. Met Cold Turkey kun je namelijk tijdelijk bepaalde websites blokkeren, zodat het niet meer lukt om even snel je tijdlijn te checken. Ook kun je de schrijfmachine gebruiken die je zo kunt instellen dat je pas mag stoppen als je een bepaald aantal woorden hebt geschreven. Handig!

Cold Turkey is beschikbaar voor Android en iPhone.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button