Lifestyle

Leuke apps voor te mediteren.

Van een lijst sportapps, een lijst met meditatie apps tot een lijst met apps om lekker wakker te worden…  Apps lijken het leven wel te beheersen. Je telefoon staat er ramvol mee. De gemiddelde telefoongebruiker downloadt maandelijks gemiddeld zo’n 27 apps – in 2014 zouden dat er nog 26 in totaal zijn.

We kunnen niet meer zonder en dat is ook zo gek nog niet.  Voor elk gebruik in je leven bestaat er een app die het allemaal nét wat makkelijker maakt. Wakker worden op het moment dat jij het lichtst slaapt?  Daar kun je de klok niet zelfstandig met nattevingerwerk op gelijk zetten.  Een app kan je daar wél bij helpen.  Sporten kun je ook zonder app, neem een personal trainer onder de arm.  Maar je houdt wat meer duiten in het zakje met een app van slechts enkele euro’s.  Om maar wat willekeurige voorbeelden te noemen.  Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig, maak je leven makkelijker met deze apps.

Leuke apps die je leven
een stuk makkelijker maken.

Van een lijst sportapps, een lijst met meditatie apps tot een lijst met apps om lekker wakker te worden…  Apps lijken het leven wel te beheersen. Je telefoon staat er ramvol mee. De gemiddelde telefoongebruiker downloadt maandelijks gemiddeld zo’n 27 apps – in 2014 zouden dat er nog 26 in totaal zijn.

We kunnen niet meer zonder en dat is ook zo gek nog niet.  Voor elk gebruik in je leven bestaat er een app die het allemaal nét wat makkelijker maakt. Wakker worden op het moment dat jij het lichtst slaapt?  Daar kun je de klok niet zelfstandig met nattevingerwerk op gelijk zetten.  Een app kan je daar wél bij helpen.  Sporten kun je ook zonder app, neem een personal trainer onder de arm.  Maar je houdt wat meer duiten in het zakje met een app van slechts enkele euro’s.  Om maar wat willekeurige voorbeelden te noemen.  Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig, maak je leven makkelijker met deze apps.

Met deze gratis apps heb jij het mediteren binnen no time onder de knie

Namasté, als je net bent begonnen met mediteren, bestaat er een fantastische manier om het jezelf aan te leren: download een gratis meditatie app! Met meer dan duizend verschillende apps om uit te kiezen, kan het lastig zijn om erachter te komen welke goed zijn. Daarnaast is het natuurlijk persoonlijk welke app voor jóu werkt. We zetten onze favorieten voor je op een rijtje: met deze gratis meditatie apps heb je het echt zó onder de knie. Ook fijn: je kunt ze allemaal gratis downloaden en uitproberen om te checken welk soort begeleiding en stem jij het prettigst vindt.

Headspace

Ben je een beetje allergisch voor zweverig gedoe, klankschalen en oceaangeluiden? Dan word je waarschijnlijk wél heel blij van Headspace. Aan elke meditatiesessie gaat een vrolijk animatiefilmpje vooraf die uitlegt hoe je geest werkt en hoe je de oefeningen het beste kunt uitvoeren. De oprichter van het Headspace-project, Andy Puddicombe, praat je op een fijne manier door de meditaties heen. Elke sessie duurt tien minuten, waarvan de eerste tien dagen gratis zijn. Sinds de nieuwe update kun je ook gratis kennismaken met andere meditaties die zijn ingedeeld in verschillende thema’s. Er zijn meditaties die je ondersteunen in je mentale gezondheid, werk, sport en nog veel meer. Het enige minpunt van de meditatie app is het prijskaartje: als je alle oefeningen wilt doen, betaal je 12,99 euro per maand.

Calm

Ben je nog een beginner en wil je graag meer leren over mediteren? Met de gratis meditatie app Calm kun je een 7-dagen ‘challenge’ doen waarin je van alles leert over meditatie en mindfulness. Je kunt pas naar de volgende sessie als je de vorige hebt afgemaakt. Ook een pluspunt: voor elke meditatie kun je kiezen uit verschillende ‘Scenes’ met geluiden uit de natuur. Je zit dus niet vast aan dolfijnengeluiden als je daar knettergek van wordt. Als je na de challenge nog steeds enthousiast bent over de app, kun je programma’s kiezen waarvoor je moet betalen. Deze begeleide meditaties duren 3 tot 25 minuten, maar net wat jou uitkomt. Handig!

VGZ Mindfulness

Als het lastig vindt om begeleide meditaties in het Engels te volgen, kun je ook gaan voor een Nederlandse gratis meditatie app. De Mindfulness app van verzekeringsmaatschappij VGZ helpt je met mediteren, maar is meer gericht op mindfulness. Door de verschillende oefeningen word je je bewuster van je lichaam en ademhaling, waardoor je even niet in je hoofd, maar in je lijf gaat zitten. En dat zorgt weer voor rust en helderheid in je leven. Ook handig: je kunt de onderdelen in je mobiele agenda zetten, zodat je ze niet vergeet.

Stop, breathe & think

Deze gratis meditatie app is onwijs mooi vormgegeven, maar vooral ook heel gebruiksvriendelijk. Elke keer dat je de app opent, geef je aan hoe je je mentaal en fysiek voelt. Op basis daarvan krijg je een lijst te zien met meditatie suggesties. De app werkt heel motiverend omdat je stickers kunt verdienen door meditaties te volgen. Als je na elke meditatie aangeeft hoe je je voelt kun je na verloop van tijd in je progressiekalender zien hoelang je hebt gemediteerd en wat dit met je gevoelens deed. Er is zelfs een variant voor kinderen die het met behulp van spelletjes leuk maakt om kennis te maken met meditatie. De apps zijn allebei gratis, maar na het basispakket betaal je voor elke 3-5 nieuwe meditaties 1 euro.

Breathing app

De bekende yogi Eddie Stern (o.a. yoga leraar van Gwyneth Paltrow en Madonna), New York Times bestseller Deepak Chopra en muzikant Moby sloegen de handen ineen en bedachten een gratis app met ademhalingsoefeningen geïnspireerd op resonantie. ‘Resonant breathing’ ontstaat als je je ademhalingsfrequentie verlaagt van 15-18 keer, naar nog maar zes keer per minuut. Dit is het standaard ademhalingstempo van beoefende yogi’s en Boeddhistische monniken tijdens meditatie. Deze manier van ademhalen zou stress verminderen en zorgen voor een betere focus én immuunsysteem. De app is gratis te downloaden voor iOS-gebruikers en zou binnenkort ook beschikbaar moeten zijn voor android.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button