Ontstaan

Hans Van Dyck is sinds 15 november 1999 te horen op talrijke lokale radio’s door heen de kempen. Door zijn contacten is hij begonnen met ontwerpen van flyers, affiches, websites, artiesten coachen, … tot zelfs 2 eigen internetradio’s die tot eind 2019 een begrip waren.

Zijn bedrijf HVD Mediaworks kan je hem nog steeds contacteren voor alles van lay-out tot zelfs de ontwikkeling van spirituele producten.

Door de ontmoeting van zijn liefdespartner Roman Pauwels heeft hij de poort van het spirituele terug geopend na jarenlang deze te blokkeren. Hans wil mensen helpen op hun levenspad door middel van inzichten te geven in hun leven. Ook mensen informeren om het taboe te doorbreken van het spiritualisme en het zweverige waar de mensen een angst rond hebben.

Spiritualiteit is geloven in het onzichtbare, het is het gebied waar het gevoel overneemt van de wetenschap. Een continue persoonlijke zoektocht naar antwoorden, betekenis en waarheid. Het bewust worden van de interconnectiviteit van de mens en Het Universum. Je elke dag laten verbazen naar de schoonheid van ons ‘ZIJN’.

Geschiedenis

In oktober 2014 organiseert Hans op zijn internetradio Sanne FM, de Halloweenshow. Dankzij de vzw Spiritueel Onderweg van Ingrid Van Dael zijn ze terecht gekomen bij een spiritueel duo. Op de Halloweenshow kwamen ze dan ook spreken over geesten en spirituele dingen. In 2015 zijn we dan ook begonnen met een spirituele radioshow waar er talrijke gasten kwamen praten over hun werk als spiritueel werker. Dit ging van kaartleggers, masseurs, talrijke healingen, waargebeurde verhalen, EFT, hypnose, … Door het luistercijfers zagen we dat er nood was aan een mediaplatvorm om de taboe rond spiritualiteit en healingen weg te nemen.

Dus startte Hans, De Spirituele Wereld, op met veel steun van partner Roman Pauwels. De Spirituele Wereld, oorspronkelijk een website met informatie over spiritualiteit, lifestyle, horoscoop, boeken, kruiden, … en natuurlijk kon je hier alle radioprogramma’s beluisteren.

Roman zei dat we nog meer mensen kunnen bereiken met een magazine. Het idee werd goed onthaald, maar meteen dacht ik aan het vele werk. Ik ben dan toch wel wat informatie gaan verzamelen om te kijken wat er nodig was. Na wat testen heb ik dan toch in juli 2017 het eerste magazine gemaakt, weliswaar in beperkte prints (20 stuks) en meteen ook digitaal verkrijgbaar. Na wat spirituele lichtwerkers gecontacteerd te hebben, was er in september 2017 de eerste gedrukte editie beschikbaar (editie 2: winter 2017).

In oktober 2017 was er ook een De Halloweenshow maar nu alleen via Facebook Live. Het start moment voor een maandelijkse consultshow. Elke uitzending kwam er een kaartlegster die onze gasten enkele boodschappen gaf. Dit om de arme, zieke, … mensen ook te kunnen helpen met een boodschap voor hun levenspad. Dit hebben we tot april 2019 gedaan en zijn we dit gaan evalueren.

Vele mensen stuurden ons vragen in waar ze spirituele producten konden kopen die wij bespraken in ons magazine of online op de website. We dachten toen van, indien er een webshop zou geweest zijn konden ze deze daar bestellen.

De Spirituele Markt is geboren in mei 2019. De webshop die leuke geschenken en spirituele producten verkoopt. Deze producten nemen wij ook steeds mee naar de beurzen waar je ons kan vinden doorheen Vlaanderen.

Er kwamen ook meer en meer vragen binnen over wie wij aanschrijven als beste kaartlegger of wie wij aanbevelen voor een bepaalde healing.

Omdat wij objectief moeten zijn hebben wij een soort van gouden gids online gezet, je kan sinds 17 juli 2019 terecht via SpiritueleGids.be. Een zoekplatvorm van en voor spirituele werkers maar ook leuke adresjes van horeca, B&B, winkeltjes, … kan je hier vinden.

Na het radioprogramma en de consultshows kregen we meer en meer vragen van mensen wanneer we terug zouden herbeginnen met zo een project. In december 2019 zijn we rond de tafel gaan zitten en hebben we meteen een gans nieuw team gestart met als uitgangspunt de televisiezender en productiehuis De Spirituele Wereld TV.

Spirituele programma’s maar ook terug een live consultshow. Regilio Van den Bril en Cindy Meirsman zijn aangesteld tot presentators en zorgen mede voor de invulling van deze programma’s. De praatshow kan je bekijken maandelijks bekijken via Facebook live en achteraf kan je de interviews via ons YouTube kanaal bekijken.

Corona

Door deze jaren is er heel wat gebeurt. Onze vrijwilligers hebben succesvol hun eigen praktijk kunnen opbouwen dus zijn er velen die ons verlaten hebben. Onze drukker vroeg opeens veel te veel, waardoor we e-magazines waren begonnen. Na enkele jaren doen we alleen nog maar onze website.

Onderstaande bedanken we om te helpen aan De Spirituele Wereld.

An Verlinde, Angeltje Thoms, Ann Bevers, Annelies Reabel, Arcadia Coven Antwerpen, Betty Van Geel, Bernadette Van Deuren, Birgit Walraet, Cindy Meirsman, Dave Van De Moer, Diana Geerts, Glen Mandos, Ingrid Van Dael, Ivonna Maurits, Jeroen Burckel, Jorge Gomez, Karin Ludwig, Koen Van Genechten, Leo Coveliers, Marleen Debord, Nick Martinet, Nico Laak, Nina Lenaerts, Peggy Geudens, Petra Belmans, Regilio Van den Bril, Roman Pauwels, Rudy Oostvogels, Sarina Verbeek, Tim Everaerts, Timmy Van den Heuvel, Tinne De Bie, vzw Spiritueel Onderweg, Yves Boone, Willy Bastiaensen, Wim Smeyers en al onze adverteerders door heen de jaren.

Back to top button