De Spirituele Keuken

Tomaat Mozzarella slaatje

Ingrediënten:

  • 4 grote tomaten
  • 250 gr. Mozzarella
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie extra vierge
  • enkele vers geschilde schilfers Parmegiano Reggiano
Voor de pesto:
  • verse blaadjes basilicum (spoelen met koud water en in slazwierder droogen) twee hands vol
  • flink teentje look (2 is goed)
  • pijnboom pitten ongeroostert  2 el.
  • olijfolie extra vergine 4 el.
  • peper (zwarte peper – pepermolen) 2-3 keer draaien
  • geraspte parmazaanse kaas, bv:parmagiano reggiano  of zelf raspen van een blok.
  • grof zeezout

Bereiding:

Stap 1: De pesto
  • Doe de basilicum blaadjes in de blender.
  • Voeg de pijnboompitten toe
  • Op traage snelheid blenden en niet te lang, voorkom te lang blenden want anders wordt de mix warm.
  • Voeg de kaas toe en olijfolie,  en één teen look, of een stukje look
  • Proef een keer, en voeg zout toe naar smaak, en eventueel meer kaas en look.
  • Voeg peper toe en blijf telkes proeven.
  • Proef met stukje brood of breadstick.
  • Voeg op het einde nog olijfolie toe naar smaak.
  • Paar druppels citroensap (uit concentraat of vers) om de smaak te versterken, en snel bederven te voorkomen.
  • Bewaar in een potje in de koelkast.
Stap 2: Tomaat mozarella
  • Laat de oven 10 minuten op 200°C voorverwarmen
  • Was de tomaat en ontdoe deze van de kroontjes.
  • Snij nu de tomaat in schijven (zonnetjes).
  • Neem een ovenschotel en doe er enkele druppels olijfolie extra vierge in die je nu uitstrijkt.
  • Hier op leg je de tomaatschijfjes en doe je er peper en zout op.
  • Je neemt nu de mozzarella en je snijd deze in kleine schijfjes.
  • Deze schijfjes mozzarella leg je op de tomaat en je kruid deze dan met oregano.
  • Nu is de oven net voorverwarmd en doe je de ovenschotel erin.
  • Zet de oven 4 minuten op 200°C. (blijf er bij staan, de mozzarella mag niet helemaal smelten).
  • Indien het er bijna is zet je de grill op eventueel op 250°C, hou dit in het oog.
  • De tomaat mozarella is klaar.
Stap 3: Decoratie
  • Leg je tomaat mozzarella op een bord en doe er een klein lepeltje pesto op.
  • Decoreer bijvoorbeeld met verse groentjes, een blaadje basilicum en soepstengels.
Stap 4

Smakelijk eten

Dave Van de Moer

Dave werkt als bediende verkoper bij Colruyt. Hij is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, ...

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button