Gezondheid

Verstopping of obstipatie? Eet een mango!

Een studie van het A&M University in Texas ontdekte dat mango’s rijk zijn aan polyfenolen en vezels. Deze zijn mogelijk effectiever dan de poedervezels.

De studie duurde 4 weken en gebeurde op 36 volwassen mannen en 36 volwassen vrouwen beide met chronische obstipatie. Ze werden willekeurig verdeeld in twee groepen: De mangogroep en de vezelgroep.

De mangogroep at 300 gram mango per dag en de vezelgroep voegde telkens 300 gram vezelpoeder toe aan hun dagelijkse voeding. Maatregelen voor de ernst van constipatie waren genomen aan het begin en einde van deze vier weken. Beide groepen verbeterden in de loop van het onderzoek.

Mango’s bleken echter effectiever te zijn in het verminderen van constipatiesymptomen dan alleen het vezelpoeder. Doordat ze de mango aten hielp het ook om bepaalde biomarkers van ontstekingen te verminderen.

Mango’s, vezelpoeders, … kunnen ondersteunend werken maar zijn geen vervangers voor medicatie of enig ander medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten of twijfel over uw gezondheid altijd uw huisarts of medisch specialist!

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor.

Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Bron
Foto Mango: Valeria Aksakova via FreepikBron: Molecular Nutrition and Food Research

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button