Gezondheid

Tanden, het uithangbord van je gezicht

Meer en meer mensen gaan naar de specialist om kaarsrechte en spierwitte tanden te hebben. Maar zonder de specialist kan je zelf je tanden goed onderhouden, waar kan je zoal op letten? Hieronder enkele tips op een rijtje.

Zuren

Citrusvruchten zijn goed voor de vitaminen maar slecht voor je tandglazuur, het zuur kan aantasten en dan kan je sneller gaatjes krijgen. Daarom indien je sinaasappelsap of dergelijke drinkt steeds een vol glas water erna drinken.

Rietjes

De meeste kinderen (en volwassenen) drinken soms uit een rietje. Dit is uitstekend voor je gebit omdat de drank minder in contact dan komt met je tanden.

Tijd nemen met poetsen

Poets niet meteen na het eten je tanden want dan is je tandglazuur zachter en dan slijt het sneller af. Twee minuten poetsen is dan weer vlug normaal, 3 à 5 seconden per tand per kant met elektrische tandenborstel is doorgaand de beste tijd.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button