Spirituele Boodschappen

Overgave

Deze helende tekst is door redactielid Bernadette Van Deuren geschreven. Haar contactgegevens kan je onderaan vinden.


Overgave

Vannacht koester ik je zacht
mijn hart
erken ik waarheen je me hebt gebracht
bescherm ik je in de kelk van mijn handen
zodat je niet meer in datzelfde verdriet hoeft te stranden
je hebt me alle wegen getoond
alle manieren
waarop ik je ooit heb onttroond
nu zitten we hier samen in de schemering
en voel ik nog een lichte aarzeling

je zegt me:
‘open nu maar dat luik naar binnen
zodat we samen opnieuw kunnen beginnen
kloppend in volheid
van onvermogen verstoken
niet meer door afwijzing gebroken
opdat ik voluit kan ontvangen
ontdaan van wanhoop en onbeantwoord verlangen’

ik kan je geloven
zwijg even
stil
weet dat wat je zegt
hetgeen is wat ik wil
maar het voelt nog wat onbekend
een braakliggend terrein
waar liefde samenvalt met zijn
met tranen in mijn ogen voel ik
licht
de verbinding met de sterren
waarvoor
ik ooit ben gezwicht

de stroom
de extensie
van het heel-al
dit ervaren
brengt mijn weerstand ten val
en het verdriet van laten gaan
een factor in dit tijdelijk bestaan
maar toch zo oprecht en intens
het voelen van jou
mijn hart als mens

een baken van licht verwarmt
de pijn
ik voel me immens
en o zo klein
het houdt niet op
en ik wil schreeuwen
mijn ontrouw aan jou
doorheen al die eeuwen
het vluchten
mijn perceptie
troebel
verminkt
aan een andere invulling gelinkt

Vannacht was het de aanblik van die ziel
waardoor mijn laatste verzet verviel
dat ik die pijn eindelijk kon laten gaan
bracht mijn kern in een andere baan
niet meer gestremd
door schaamte en twijfel
over wat ik kan geven
door het terugtrekken uit de bron van leven
want
wanneer ik luister
naar jou
mijn hart
weet ik oprecht
dat je niet verstart
dat wanneer ik elk gevoel
bestaansrecht kan geven
ik me meer kan verankeren
in het leven
dat ik onophoudelijk uit kan reiken
en ik mijn gevoel niet meer hoef in te dijken.

Lichtverwoording,
Bernadette Van Deuren.

Bron
Bernadette Van Deuren/Lichtverwoording

Bernadette Van Deuren

De basiswaarde in het leven van Bernadette is pogen bewust-te-zijn in alles wat het moment brengt. Je hoeft niets te worden, of te veranderen aan jezelf, om de moeite waard te zijn.Heling gebeurt vanzelf wanneer je wat er zich aandient, bij jezelf en anderen, met en in onvoorwaardelijke liefde laat zijn. Ze begon te schrijven op 14-jarige leeftijd, na het overlijden van een vriendin. Het bleek niet alleen een manier om haar gevoelens te uiten, maar ook om ze te helen. Als jonge twintiger kwam zen- meditatie op haar weg, en verdiepte ze zich in de symboliek en de betekenis van dromen. In deze periode ontdekte ze ook het belang van het onder ogen zien en accepteren van haar schaduwkanten. Dit onder begeleiding en door middel van de ‘Voice Dialogue’en ‘Padwerk’ methodes. Zo kwam ze bij de basis van haar Lichtwerk. Alles is opgebouwd uit één, in essentie, ondeelbare energie. Donker of alles wat wij negatief noemen is slechts een geblokkeerde vorm van die basisenergie ‘het Licht’. Door alles er met onvoorwaardelijke liefde te laten zijn, gaat wat geblokkeerd was terug stromen en heelt het. Bernadette is nu bezielster van ‘Lichtverwoording’. Schrijven is nog steeds haar manier om heling te verwezenlijken. Nu dus ook bij en voor anderen. Dit doet ze in verbinding met haar Gidsen. Ze geeft boodschappen door via channeling, aurareading en helende teksten. Dit op een poëtische manier die de zielskern aanraakt. Ze schrijft ook gelegenheidsteksten. Als gelukkige moeder van twee tieners is er genoeg animo in haar leven. Ze houdt van een etentje en een Latte Macchiato. Een strandwandeling, lezen en een aflevering van ‘Grey’s Anatomy’ zijn voor haar de ideale ontspanning. Maar rust en stilte blijven twee absolute pijlers in haar leven.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button