De Spirituele Keuken

Appelcider-azijnkoolsla

Oké, om dit slaatje te maken heb je versnipperde kool en wortels nodig. Ik gebruikte groene kool, maar voel je vrij om een mix van groen en rood te gebruiken. En als je het proces verbazingwekkend eenvoudig wil maken, kun je verpakte koolsla mix kopen. Zorg er wel voor dat je ongeveer 5 kommetjes hebt, zodat je een goede verhouding tussen dressing en salade hebt.

Deze salade is perfect om als een lichte en verfrissende salade te dienen of als een knapperige topping voor groene salades, gegrild vlees, hamburgers of bbq-sandwiches. Ik hoop dat je het net zo leuk en lekker vindt als wij! Een snelle en gemakkelijke appelcider-azijn koolsalade met geraspte kool en wortelen. Het is smaakvol, mayo-vrij en boordevol voedingsstoffen.

Ingrediënten

  • 4 kopjes gesnipperde groene kool
  • 1 kopje gesnipperde wortelen
  • 100 ml kopje appelcider-azijn
  • 2 soeplepels ahornsiroop
  • 1 theelepel droog mosterdzaad
  • 2 theelepels gemalen selderijzaad
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 theelepels gemalen peper

Bereiding

  • In een grote kom gooi je de gesnipperde kool en wortels.
  • Combineer azijn, ahornsiroop, droge mosterd, selderijzaad, zout en gemalen peper in een kleine kom.
  • Giet de dressing over het koolmengsel en gooi om, om te binden.
  • Laat het mengsel minstens 10 minuten in de koelkast staan.
  • Roer en serveer.

Dave Van de Moer

Dave werkt als bediende verkoper bij Colruyt. Hij is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, ...

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button