Dit is een eeuwenoud ayurvedisch drankje om ‘s avonds te drinken, dat een helende werking op je lichaam heeft. Het belangrijkste ingrediënt is kurkuma. Als je deze op de juiste manier bereidt, heeft de kurkuma 150 potentiële therapeutische eigenschappen. Enkele belangrijke staan hier opgesomd:
- Ontstekingsremmend
- Bevordert de spijsvertering
- Verhoogt de immuniteit
- Anti-kankerverwekkend
- Antiseptisch en pijnstillend
- Krachtig antioxidant
- tegen hoge bloeddruk
- Hersenfunctie en geheugen verbetert
- Helpt bij diverse huidaandoeningen
- Ontgift de lever
- Helpt je cholesterol op peil houden
- Helpt bij neurologische aandoeningen
- Reguleert de stofwisseling
- Houdt je gewicht onder controle.
Benodigdheden
- 175 ml volle melk of amandelmelk
- 3 gekneusde kardemompeulen
- Halve theelepel kurkumapoeder
- 2,5 verse gemberwortel
- Halve theelepel kaneel
- Halve eetlepel zwarte peper
- Halve eetlepel rietsuiker
Bereiding
- Doe de melk in een kleine kookpot. Indien je volle melk gebruikt, dien je er 120 ml water bij toe te voegen, bij amandelmelk is 60 ml voldoende.
- Voeg nu alle ingrediënten toe, behalve de rietsuiker.
- Kook dit alles zachtjes gedurende 10 à 15 minuten.
- Doe er nog warm water bij indien nodig.
- Roer de rietsuiker erdoor.
- Zeef alles en dien op.
Tip
Door het toevoegen van zwarte peper aan kurkuma worden de stoffen ervan 1000 keer beter opgenomen. Dus als je kurkuma gebruikt, altijd zwarte peper erbij doen.