Lifestyle

De beste apps om lekker mee wakker te worden

Leuke apps die je leven een stuk makkelijker maken.

Van een lijst sportapps, een lijst met meditatie apps tot een lijst met apps om lekker wakker te worden… Apps lijken het leven wel te beheersen. Je telefoon staat er ramvol mee. De gemiddelde telefoongebruiker downloadt maandelijks gemiddeld zo’n 27 apps – in 2014 zouden dat er nog 26 in totaal zijn.

We kunnen niet meer zonder en dat is ook zo gek nog niet. Voor elk gebruik in je leven bestaat er een app die het allemaal nét wat makkelijker maakt. Wakker worden op het moment dat jij het lichtst slaapt? Daar kun je de klok niet zelfstandig met nattevingerwerk op gelijk zetten. Een app kan je daar wél bij helpen. Sporten kun je ook zonder app, neem een personal trainer onder de arm. Maar je houdt wat meer duiten in het zakje met een app van slechts enkele euro’s. Om maar wat willekeurige voorbeelden te noemen. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig, maak je leven makkelijker met deze apps.

De beste apps om lekker mee wakker te worden

Met deze apps word je uitgerust wakker en sta je binnen no time naast je bed!

Sommige wekkers op telefoons zijn niet echt uitgebreid en geven je slechts keuze uit een paar geluidjes.  Maar wil je graag iets meer weten over hóe je slaapt, of wil je zo uitgerust mogelijk wakker worden (dat sowieso!)? Zoals je tegenwoordig op bijna alles kunt zeggen: there’s an app for that! Met deze apps word je lekker wakker gemaakt, leer je veel over je slaappatroon én stap je zonder al te veel moeite uit bed.

Sleep Cycle

De app Sleep Cycle registreert je slaapcyclus en voelt perfect aan wat het beste moment is om jou voorzichtig uit je slaap te halen. Zo word je niet meer groggy wakker en voelt het net alsof je op een natuurlijke manier wakker wordt. Het werkt heel simpel: je stelt twee tijdstippen in, met daartussen een halfuur ruimte, waarin je wakker wilt worden en de app kijkt in het halfuur voor die tijd wanneer je in een lichte slaapfase zit. Op het moment dat je in de lichte slaapfase zit gaat je wekker af. Misschien word je dan een half uurtje eerder wakker dan gepland, maar je stapt wel een stuk makkelijker uit bed én je bent de rest van de dag veel fitter. Ook kun je na elke nacht gedetailleerde grafieken met je slaapgegevens zien.
Download Sleep Cycle voor Android.

Sleep Better Runtastic: Analyseer je nachtrust

Als hardloper ken je de app Runstastic waarschijnlijk al, maar wist je ook dat ze een app hebben die je slaapcyclus bijhoudt? De app maakt je wakker op het perfecte moment, door te meten wanneer je licht slaapt. Ook krijg je een beter zicht in je slaapritme en patroon, omdat je kunt zien wat jouw slaap beïnvloedt. Je ziet welk effect sporten, cafeïne, alcohol en zelfs de stand van de maan heeft op jouw slaap.
Download Sleep Better voor Android of iPhone.

SleepBot – Sleep Cycle Alarm

Ook Sleepbot maakt je wakker als je in een lichte slaap bent, door bewegingen en geluid te monitoren. Je kunt uit drie opties kiezen: smart alarm, track motion en record sound. De eerste is voor de wekker, de tweede houdt je bewegingen bij en de derde neemt geluiden op. Dan weet je precies of je bijvoorbeeld gesnurkt of geslaapwandeld hebt. De app houdt dus je slaappatroon bij en je krijgt tips over hoe je beter slaapt. Sleepbot werd ook opgemerkt door de United States National Institute of Health en de National Academy of Engineering en heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept.
Download Sleepbot voor Android.

 

Morning Man

Dit is toch wel één van de briljantste wekker-apps aller tijden! Met Morning Man word je namelijk wakker gemaakt door een mannenstem die de meest romantische dingen in je oor fluistert. En het wordt nog beter: je kunt namelijk kiezen voor verschillende sexy accenten. Een man uit Frankrijk, Engeland of Brazilië? You name it!
Download Morning Man voor Android en iPhone.

Bedr wekkerradio

Vind je het fijn om wakker te worden met muziek? Dan is Bedr wekkerradio met ingebouwde radiowekker wat voor jou. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende radiostations, waaronder 100 Nederlandse, zodat er altijd wel eentje bij zit waar jij graag naar luistert. Het radiostation wordt automatisch afgespeeld op de gekozen tijd. Ook handig: je kunt de app op de achtergrond laten draaien en hoeft hem dus niet de hele nacht open te laten staan.
Download Bedr wekkerradio voor Android en iPhone.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button