De Spirituele Keuken
Witloof met hesp en kaassaus. Anders bekeken?!
Wie kent er nu niet de oer Vlaamse klassieker: Witloof met hesp en kaassaus. Die lekkere rolletjes witloof met de lekkere hesp rondom en vol overgoten met smeuïge kaassaus. Dave Van De Moer bekijkt het even anders en maakt er een soep van.
Ingrediënten
- 1 kg witloof
- 1 prei
- 2 aardappelen
- 2,5 liter groentenbouillon
- boter
- Peper
- Zout
- Gekookte hesp
- Kaasblokjes
Bereiding
- Snij het witloof, het preiwit en de aardappel in stukjes.
- Stoof de ui, de prei en de aardappel in wat boter.
- Voeg er het witloof aan toe en roerbak even.
- Blus met de groentenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
- Doe de soep in een kom
- Prik de kaasblokjes afwisselend met een stukje hesp op een prikker.
- Plaats deze prikker bovenop de rand van de kom.