Je hebt afgesproken met vrienden in de winterperiode om te komen eten bij je thuis. Maar je gaat ook nog even met ze wandelen in het park. Je hebt dus niet veel tijd om iets in elkaar te steken dat nog lekker, voedzaam en makkelijk te maken is. Dave Van De Moer heeft voor ons de perfecte oplossing, een winterse ovenschotel. Deze kan je al van te voren klaarmaken.
Ingrediënten
- Prei
- Rapen
- Koolrabi
- Champignons
- Courgeten
- Wortelen
- Uien
- Bloemige aardappelen (voor puree)
- Room (soya)
- Gemalen kaas
- Gemengd gehakt (varken-kalfs)
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook deze gaar.
- Was en snij alle groenten in blokjes of schijven.
- Stoof nu alle groenten.
- Maak van de aardappelen puree
- Bak het gehakt samen met de uien en de champignons gaar en voeg de (soya) room toe
- Doe alles in een ovenschotel. Begin eerst de groenten en dan het vlees.
- Doe vervolgens de puree in de schaal met daarboven op de gemalen kaas (eventueel ook paneermeel).
- Verwarm de oven voor op 120 graden, als de temperatuur bereikt is plaats je de ovenschotel erin voor 20 minuten en verhoog naar 180 graden.
- De laatste minuten zet je de grill op en laat je de kaas lekker korsten.
Enkele tips
- Indien je deze groenten niet lust. Dan zijn de volgende groeten ook lekker voor deze ovenschotel: bloemkool, broccoli, spruiten, selder, paprika, alle soorten bonen en kolen.
- Je kan het gemengd gehakt vervangen door kippengehakt of lamsgehakt of eventueel door vleesvervangende producten (Quorn, tofu, seitan enz.)