De Spirituele Keuken

Cottage Cheese: Gezond of niet?

Cottage Cheese, Hüttenkäse, Huttenkaas.

Cottage Cheese is een frisse kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur.

Het is gemaakt van gestremde melk, mild en vers. Rijk aan vitamine A en B, proteïnen en het is een bron van calcium. Het is ook jarenlang een favoriet geweest onder de atleten maar ook voor de mensen die al is graag een dieet doen.

  • Het is een goede bron van calcium want dit mineraal speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van tanden en je botten en voorkomt osteoporose. Het voorkomt ook prostaatkanker.
  • In sommige cottage cheese zit probiotica zoals lactobacillus GG. Dit staat bekend omdat het vele gezondheidsvoordelen heeft zoals het ondersteunen van de darmflora.
  • Kinderen krijgen meer energie van cottage cheese volgens een studie uit 2005. Catherine S. Berkey van het Channing Laboratory uit Boston (USA) kan je daarover mailen via catherine.berkey@channing.harvard.edu.
  • Er zijn mannen die een metabool syndroom hebben of mensen die het lastig hebben met een stabiele bloedsuikerspiegel. Het eten op cottage cheese verkleint de kans op metabool syndroom en dit geld dan voor mannen met of zonder diabetes.
  • Cottage cheese is een ideaal product voor aan je dieet toe te voegen. Dit product bevat proteïenen die het hongergevoel ondermeer tegengaan. Ook bij vrouwen met overgewicht en vrouwen in de pre-menopauze zou dit helpen. De vetmassa gaat verloren en er komt vrije spiermassa bij.

Positief is dus dat cottage cheese calcium bevat maar nadelig is dat cottage cheese ook veel zout bevat tot maar liefst 696 mg per potje. Het kan dus ook positieve effecten teniet doen die calcium dan weer wel op de bloeddruk heeft.

Als je veel cottage cheese gaat eten, maar echt in grote hoeveelheden, dan kan het de kans op prostaatkanker vergroten.

Bron
Foto: Freepik

Hans Van Dyck

Een duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hans is spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken manifestatie en geeft tevens ook healingen op je lichaam. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Wereld TV, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica zijn maar enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Waar hij visitekaartjes, logo's, huisstijlen, ... lay-out maar ook waar hij spirituele producten ontwikkeld. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button