De Spirituele Keuken

Pizza Hawaï ontdekker is overleden.

Het is nog steeds een discussie of het nu thuis hoort op pizza of niet, de ananas. De Griek Sam Panopoulos heeft deze ontdekking gemaakt met zijn 2 broers waarmee hij talrijke restaurants had in Canada.

Sam Panopoulos is 83 jaar geworden en we zijn hem (of toch sommige) dank baar voor het fruit op de pizza.

In 1954 is Sam geëmigreerd van Griekenland naar Canada op 20 jarige leeftijd. Samen met zijn broers begon hij verschillende restaurantjes maar in de jaren 60 kwamen meer en meer de pizza’s op opmars. Zo begon hij ook te experimenteren ermee.

Hij dacht “als ik nu fruit op de pizza leg zou dat dan smaken met de tomatensaus?”. In die tijd was het beleg voor de pizza beperkt tot hesp, champignons en peperoni. Toen hij de ananas van het merk ‘Hawaï’ probeerde verkocht het meteen en ging het ook de wereld rond.

Pizza Hawaï gemaakt door redactielid Roman Pauwels.

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button