Gezondheid

Hersenen van mannen sneller achteruit

Het geheugen en de intellectuele capaciteiten (zoals het voorlezen van een boek) gaan bij oudere mannen sneller achteruit dan bij vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie. Dat zeggen wetenschappers van het National Institute on Aging (Baltimore).

De wetenschappers hebben jarenlang onderzoek gedaan naar de hersenencapaciteiten van mannen en vrouwen. De mannen bleken op vele punten achteruit te gaan waaronder geheugen, woordenschat, het voeren van vloeiende gesprekken en de psychosomatische snelheid. Dat laatste is de snelheid waarmee onze gedachten in bewegingen worden gezet. Alleen bij het inschatten van afstanden tussen voorwerpen deden de mannen het beter.

Test-doelgroep

Tussen 1979 en 2013 werden er meer dan 2000 mannen en vrouwen met een leeftijd tussen 50 en 83 getest. Dit gebeurt steeds in een periode van 9 jaar, bij de studie ging het om hoogopgeleiden.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button