Cursiefje

Vertragen in een wereld die versnelt.

In een wereld waar alles steeds maar versnelt en versnelt, is het eens zo belangrijk om regelmatig bewust te vertragen.

Vertraag je ademhaling, stop even met “doen” en neem even de tijd om gewoon te “zijn”.

Laat de input van je zintuigen binnenkomen en ervaar deze gewoon, zonder er iets mee te doen. Bewonder de schoonheid van het leven voor wat het is.

Alle dingen in deze wereld lopen steeds sneller en sneller, en als we niet opletten, lopen we onszelf voorbij. En wat gebeurt er als je jezelf voorbijloopt? Juist, dan struikel je over je eigen voeten en val je voorover.

Dat kan je ook symbolisch zien.
Uiteindelijk zijn wij hier niet alleen maar om te “doen” maar ook om de schoonheid en pracht van het aardse leven te ervaren, en daarvoor moet je soms eens gaan stilstaan. Wanneer de wereld dus steeds maar versnelt en versnelt, vergeet dan niet van zelf op tijd op de rem te duwen en terug in je innerlijke rust te gaan staan. Want in al die haast, vergeten we soms te genieten van datgene waar het echt over gaat.

Het voorbeeld kan je vinden in de natuur.
De natuur is constant in beweging, maar is niet gehaast.

Er is een uitspraak die heel goed bij dit onderwerp past:

“A wizard is never late, nor is he early.
He arrives precisely when he means to!”

Gandalf
(Lord of the Rings)


❤️ Peter

Bron
Praktijk Leef Es Licht

Peter Van de Putte

Peter Van de Putte is een enthousiaste jongeman uit Hulshout. Hij heeft al een heel persoonlijk groeiproces achter de rug, waarbij hij meer inzicht heeft gekregen over hoe het leven hier op aarde werkt. Hij hoopt hiermee ook anderen te kunnen helpen om de zin terug te vinden in hun leven. Overdag werkt hij als software-developer bij een bedrijf, en daarbuiten heeft hij zijn eigen praktijk "Leef es Licht" te Hulshout (BE) waar je terecht kan voor een ontspannende energetische massage.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button