Cursiefje

Er zijn geen slachtoffers

Er bestaat niet zoiets als een "slachtoffer". Althans, niet vanuit een hoger perspectief.

Er bestaat niet zoiets als een “slachtoffer”. Althans, niet vanuit een hoger perspectief.

Alles wat in je leven gebeurt, daar ben je vanuit het hogere perspectief zelf verantwoordelijk voor. Met alles wat je ooit zult doen verklaar je aan de wereld en het leven: “dit is wie ik ben”. Alles is een daad van zelfdefiniëring. Een keuze.

Bewustwording houd in dat je je meer en meer bewust wordt van welke keuzes je maakt en wat daar de gevolgen van zijn. Dingen die je voordien “onbewust” koos en waarvan je bijgevolg dacht dat je ze onderging als “slachtoffer”. Dit besef is zowel bevrijdend als confronterend.

Het is bevrijdend omdat je beseft dat je op elk moment in je leven de macht hebt om zelf te kiezen wie je wil zijn in relatie tot het leven en de wereld.

Het is confronterend omdat je beseft dat elk lijden dat je ooit ervaren hebt, je eigen verantwoordelijkheid was. Niets of niemand anders is verantwoordelijk voor hoe jij je eigen leven vormgeeft, net zoals je zelf niet verantwoordelijk bent voor het vormgeven van iemand anders zijn of haar leven.

Op dit moment is dit een thema dat sterk op de voorgrond komt, en dat is niet toevallig!

Het komt ons laten zien dat het aan ons is om de verantwoordelijkheid voor ons eigen welzijn niet uit handen te geven aan anderen die we niet kennen, alsook dat we anderen niet kunnen beschuldigen van het in gevaar brengen van ons eigen welzijn, want anderen zijn niet verantwoordelijk voor de keuzes die ik maak en de gevolgen die ik creëer als gevolg van deze keuzes, net zoals ik niet verantwoordelijk ben voor de keuzes en de gevolgen hiervan, van een ander.

Peter Van de Putte

Leef Es Licht

Peter Van de Putte

Peter Van de Putte is een enthousiaste jongeman uit Hulshout. Hij heeft al een heel persoonlijk groeiproces achter de rug, waarbij hij meer inzicht heeft gekregen over hoe het leven hier op aarde werkt. Hij hoopt hiermee ook anderen te kunnen helpen om de zin terug te vinden in hun leven. Overdag werkt hij als software-developer bij een bedrijf, en daarbuiten heeft hij zijn eigen praktijk "Leef es Licht" te Hulshout (BE) waar je terecht kan voor een ontspannende energetische massage.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button