Ingrediënten
- 200 gram (glutenvrije) havermout
- 2 el chiazaad
- 1 rijpe banaan
- 2 tl kaneel
- 250 ml amandelmelk
- 50 gram boekweitmeel
- 1 el kokosolie en een beetje extra om het wafelijzer in te vetten
- 1 handje blauwe bessen (ongeveer 50 gram)
- 1 snuf zout
Bereiding
- Begin met het vermalen van de havermout in een keukenmachine tot de haver de structuur van meel heeft. Voeg daarna de chiazaadjes, banaan, kaneel, havermelk, boekweitmeel, een snufje zout en kokosolie toe en meng ik het in een keukenmachine tot het een egaal beslag vormt.
- Haal de mengkom uit de keukenmachine en spatel de blauwe bessen handmatig door het deeg (dit is lekkerder met hele bessen in de wafel, voor de smaak en de structuur).
- Nu het deeg klaar is kunnen we starten met het voorverwarmen van het wafelijzer.
- Vet de boven,- en onderkant van het wafelijzer (als deze op temperatuur is) in met kokosolie.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over het midden van het wafelijzer tot de bodem bedekt is.
- Nu is het een kwestie van 3-5 minuutjes wachten (afhankelijk van je wafelijzer) tot de wafels klaar zijn en kan het feest beginnen!
Tip
Maak eens pannenkoekjes van het beslag in plaats van wafels en serveer ze als avondeten of gezond tussendoortje!
Eventuele toppings
- Vers seizoensfruit
- Toef (plantaardige) yoghurt
- (vegan) slagroom
- Poedersuiker