De Spirituele Keuken
Vegetarische speltpannenkoek met kruiden
Spelt is geen tarwe maar een graansoort die in ons lichaam makkelijk verteerd.
Pannenkoeken zit in het DNA van onze Vlaamse cultuur, iedereen kan ze maken en menig familielid mee verwennen op feestjes. Met dit recept geef je eens een twist aan onze klassieke pannenkoeken. Dit is een hartige pannenkoek, lekker als aperitiefhapje maar ook als hoofdgerecht met sla. Voor het beslag gebruiken we speltbloem. Spelt is geen tarwe maar een graansoort die in ons lichaam makkelijk verteerd.
Ingrediënten
- 250 gram Champignons (Snij deze heel fijn)
- 1 rode ui (Snij deze heel fijn)
- 2 medium ei
- 150 gram speltbloem
- 125 ml koemelk of amandelmelk
- Verse kruiden fijn gehakt (rozemarijn, salie, zuring)
- ½ el kurkuma
- Peper en zout
Bereiding
- Meng alle ingrediënten samen in een mengkom
- Laat deze minimaal 15 minuten rusten zodat de smaken van de kruiden kunnen opgenomen worden.
- Roerbak de ui en champignons en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de roerbak samen met het beslag en meng even door
- Verwarm de koekenpan met een beetje boter en voeg een deel beslag toe.
- Op medium hoog vuur de pannenkoek rustig laten garen aan beide kanten.
Tip
Voor lunchgerecht kan je dit serveren met tzatziki, vergezeld met een bedje van sla.