De Spirituele Keuken

Zoete aardappelen

Hapje van zoete aardappel met blauwe kaas, walnoten, honing en gekarameliseerde peer.

Ingrediënten

  • Zoete aardappel
  • Blauwe kaas
  • Walnoten in stukjes
  • Peer
  • Bruine suiker
  • Hoeveboter
  • Honing

Bereiding

  • Snij de zoete aardappel in schijven van 0,5 cm en bak deze op een bakplaat in de oven.
  • Snij de peer in reepjes of blokjes en ga deze karameliseren door ze te bakken in hoeveboter met bruine suiker erbij.
  • Neem het gebakken schijfje zoete aardappel, beleg deze met een dun stukje blauwe kaas, schik daarop de peer, doe er de stukjes walnoten op en werk af met een beetje honing.

Je kan dit ook als lepelhapje serveren.

Zoete aardappelfrietjes

Ingrediënten

  • Zoete aardappelen
  • Olijfolie

Bereiding

  • Was de zoete aardappel, neem een bakplaat en bedek met bakpapier, verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de zoete aardappel (met schil nog aan) in frietjes.
  • Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Doe de frietjes in de oven en bak op 180°c, draai de frietjes af en toe om.

Puree van zoete aardappel met spek en pijpajuin

Ingrediënten

  • Zoete aardappelen
  • Spek
  • Pijpajuin
  • Peper
  • Muskaatnoot

Geen zout omdat het spek al zout is

Bereiding

  • Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook ze gaar.
  • Bak het spek, snij de pijpajuin, pureer de zoete aardappelen.
  • Kruid de puree, voeg gebakken spek toe (geen boter of room omdat het spek vet afgeeft), voeg de pijpajuin toe en meng alles goed.

Dave Van de Moer

Dave werkt als bediende verkoper bij Colruyt. Hij is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, ...

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button