
Hapje van zoete aardappel met blauwe kaas, walnoten, honing en gekarameliseerde peer.
Ingrediënten
- Zoete aardappel
- Blauwe kaas
- Walnoten in stukjes
- Peer
- Bruine suiker
- Hoeveboter
- Honing
Bereiding
- Snij de zoete aardappel in schijven van 0,5 cm en bak deze op een bakplaat in de oven.
- Snij de peer in reepjes of blokjes en ga deze karameliseren door ze te bakken in hoeveboter met bruine suiker erbij.
- Neem het gebakken schijfje zoete aardappel, beleg deze met een dun stukje blauwe kaas, schik daarop de peer, doe er de stukjes walnoten op en werk af met een beetje honing.
Je kan dit ook als lepelhapje serveren.
Zoete aardappelfrietjes
Ingrediënten
- Zoete aardappelen
- Olijfolie
Bereiding
- Was de zoete aardappel, neem een bakplaat en bedek met bakpapier, verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de zoete aardappel (met schil nog aan) in frietjes.
- Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Doe de frietjes in de oven en bak op 180°c, draai de frietjes af en toe om.
Puree van zoete aardappel met spek en pijpajuin
Ingrediënten
- Zoete aardappelen
- Spek
- Pijpajuin
- Peper
- Muskaatnoot
Geen zout omdat het spek al zout is
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook ze gaar.
- Bak het spek, snij de pijpajuin, pureer de zoete aardappelen.
- Kruid de puree, voeg gebakken spek toe (geen boter of room omdat het spek vet afgeeft), voeg de pijpajuin toe en meng alles goed.