Ingrediënten Dressing
- 100 ml appelcider-azijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 theelepel selderijzaad
- 1/4 theelepel zout
Ingrediënten Salade
- 4 koppen (1 L) gemalen kolen mix
- 2 middelgrote stevige, rode appels, klokhuis weg en grof gehakt
- 1 kop in blokjes gesneden selderij
- 1/2 kop gesneden amandelen, geroosterd
- 1 stronk witloof
Bereiding dressing
- Meng de appelcider-azijn, suiker, olie, selderijzaad en zout in een kleine kom
- Klop tot het gemengd is.
Bereiding salade
- Neem de koppen met kool, de appels, selderij en amandelen en doe deze in grote kom.
- Giet de dressing erover en roer alles nog eens goed.
- Zet deze in de koeling voor minstens 2 uur zodat de smaken goed blenden.