Gezondheid

“Morgen” voor het taboe rond dementie

Glen Van Parys is verpleger in de dementieafdeling van een Ruisleedse woonzorgcentrum. Ook is hij amateurzanger en met dat laatste is hij naar songwriters Andy Sergeant en Jens Braet gegaan, die ook al nummers schreven voor Niels Destadsbader.

Er bestaan gewoon nog te veel vooroordelen rond dementie. Het zijn geen zombies of planten maar juist zuivere, mooie, zorgeloze gevoelsmensen. De band die je als verpleger schept met een dementerende patiënt is intens. Ingeborg is meter van de single en getuigde ook bij de voorstelling over haar ervaring met dementie. Haar moeder had dit.

Het OCMW van Ruislede heeft een thuisbegeleidingsdienst rond dementie op poten gezet onder de naam Foton. Alle personen met dementie en hun familie in Ruislede kunnen voortaan gratis een beroep doen op deze diensten van Foton.

De volledige opbrengst van de cd-verkoop gaat naar Foton.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button