Het Lezers Hoekje

Breng meer mindfulness in je leven

Beschikbaar vanaf februari 2018

Met de oefeningen op deze mindfulnesskaarten sta je bewuster in het leven, ervaar je minder stress en laat je je minder afleiden.

Ze helpen je om die vaardigheden te ontwikkelen, zoals compassie en aanwezig zijn in het nu, die je helpen om beter te focussen op wat echt belangrijk is in het leven. Of je nu pas met mindfulness begint of er al bedreven in bent, deze kaarten helpen je om de basisprincipes ervan op een eenvoudige manier toe te passen in je dagelijks leven.

De wetenschap heeft een aantal voordelen van mindfulness aangetoond, waaronder:
  • vermindering van onrust en depressie
  • hulp bij slapen
  • stimuleren van aandacht en focus
  • omgaan met dwangneurosen
  • omgaan met fysieke pijn
  • omgaan met chronische ziektes en meer

Eenvoudige, krachtige oefeningen voor beginners én gevorderden

Mindfulness wordt medisch erkend en is onderdeel van het zorgverzekeringspakket

Over de auteurs

Chris Willard & Mitch Abblett zijn klinisch psychologen, auteurs en internationale sprekers op het gebied van mindfulness, compassie en positieve psychologie. Ze geven workshops en trainingen aan jongvolwassenen, ouders en leraren. Hun werk werd o.a. uitgelicht in The New York Times, op cnn.com, abcnews.com en op social media.

Mindfulness in de media:
  • Trouw: ‘… Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen: mindfulness als waardevolle aanvulling of effectief alternatief in de gezondheidszorg’
  • Volkskrant: ‘Mindfulness verovert nu zelfs de gezondheidszorg, van pijnbestrijding tot behandeling tegen depressies’
  • Psychologie magazine: ‘Het is geen trucje of techniek waarmee je even iets ‘fikst’, maar een levenswijze die voor veel mensen – bewezen – heilzaam is’
  • NU.nl: ‘Werknemers worden creatiever na tien minuten mindfulness-meditatie’

Praktische Informatie

Auteur:  Chris Willard en Mitch Abblett
Pagina’s: 104
Kaarten: 52
Uitgeverij: Uitgeverij Deltas / Chantecler / Zuidnederlandse Uitgeverij N.V.
ISBN: 978-90-44-74999-1

Adviesprijs: € 19,95

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button