Gezondheid

Suikerinname bij mannen geeft sneller risico op psychische stoornissen

In ‘the University College London’ hebben wetenschappers een onderzoek gedaan naar het gebruik van suikerhoudende etenswaren en dranken bij 5.000 mannen en 2.000 vrouwen. Het resultaat hebben ze gepubliceerd in het magazine ‘Nature’.

De onderzochte groep is in de loop van 20 jaar ondervraagd op basis van hun suikerinname. De onderzoekers vonden een verband tussen de hoeveelheid suiker die de deelnemers innamen en het ontstaan van psychische stoornissen en depressies.

Bij de mannen die meer dan 67 gram per dag inname hebben 23 % meer kans op het ontwikkelen van psychische stoornissen over een periode van 5 jaar. Bij vrouwen is geen verband gevonden, maar meer onderzoek is nog wel nodig om daar een verklaring voor te geven.

Andersom hebben de onderzoekers ook gekeken, dat als je een psychische stoornis hebt dat je dan meer suiker inname zou hebben , hiervan is het antwoord alvast nee.

Bron: Nature

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button