Lifestyle

10 tips om je deadlines te behalen

Soms moet je gewoon een deadline halen, maar dit zorgt voor (extra) stress.

Thuis, op het werk, op school, op je hobby zelfs, ook om een bijzondere sportprestatie zelfs tot gewichtverlies. Wat kan je er tegen doen? Gewoon op tijd beginnen, dat is de oplossing, maar hoe doe je dat?

Hier enkele tips:

Vergetelheid

Schrijf de datum van de deadline op een papiertje en hang deze op je notitiebord, ijskast, misschien zelfs op de spiegel waar je nog de laatste haartjes goed legt of je make-up nog even goed maakt voor je de deur uit gaat. Door het op te schrijven van een datum kan je deze dagelijks bekijken en maak je zo een belofte aan jezelf. Zo heb je nooit de reden om te zeggen van: “Ik was het vergeten”.

Wat eten we?
Pizza Hawaï gemaakt door redactielid Roman Pauwels.

Dit heeft in mijn relatie ook een weerklank.

We vragen dagelijks aan elkaar, ‘wat eten we deze avond?’, terwijl we de dag voelen naderen moeten we staan ronddraaien in die winkel. Maak daarom bijvoorbeeld op zondag een weekmenu, dan weet je meteen ook wat te kopen in de winkel.

Delegeren

Iets wat ik goed kon op school maar nu ook met het aanmaken van ‘De Spirituele Wereld’. Maak een lijstje met wat je nodig hebt om deze deadline te kunnen behalen, geef duidelijk wanneer je een reactie moet verwachten. Dit is één van de meeste redenen waarom deadlines niet lukken.

Aftellen

Zit je veel op pc of smartphone? Je kan app’s downloaden die je kan laten aftellen tot een bepaalde datum, plaats deze op je bureaublad of hoofdscherm van je smartphone.

Slaap genoeg en calculeer deze in

Robots kunnen werken zonder slaap, ontspanning of afleiding. Jij bent geen robot, plan uw deadline niet met de verwachting dat u zestien uur kan werken om het te voltooien.

Wees geduldig

Het klinkt raar en is ook het tegenovergestelde maar wees geduldig. Zeker bij niet haalbare of moeilijke taken is dit nodig, zo kan jij je toch nog richten op de vervolmaking ervan. Het idee erachter is dat hoe meer geduldig je bent, hoe meer je kan concentreren. Hoe meer je kunt richten hoe sneller de resultaten zullen komen!

Kleine wasjes, grote wasjes

We bespraken het al zorgvuldig hoe jij de was moet doen (lees hier), maar wat niet goed is alles op een hoop te laten komen. Het kost iets meer aan energie maar je kan zo een ganse week wassen zodat je niet alles op één moment hebt. Ook je strijk is daardoor verdeelt.

Laatkomers

Kom jij altijd te laat aan bij de fitness?
Zet jij de kinderen net te laat op de voetbal af?
Kom je te laat met je kinderen altijd op school aan?
Maak de turntas, voetbaltas, boekentas (met boterhammendoos) al klaar de avond van te voren. Je kan ook alle klokken in je huis 5 minuten vroeger zetten.

Kleine of grote consequenties

Sommige dingen zijn niet zo erg als ze de deadline halen en dan durven wij het op de lange baan schuiven. Zorg er daarom voor dat jij niet de enige bent met consequenties achteraf maar meerdere personen. Schrijf je daarom in met verschillende voor die marathon, zorg dat je al een marketingplan hebt opgestart voor je het nieuwe product lanceert.

Deel je deadline

Vertel aan je naaste vriendenkring en/of familie over je deadline. Als deze nadert dan weegt het meteen zwaarder en kan je niet meer afhaken.

Beloning

Werken al deze tips denk dan ook aan een beloning voor jezelf, maar zet er dan wel geen deadline op.

Hans Van Dyck

Een duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hans is spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken manifestatie en geeft tevens ook healingen op je lichaam. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Wereld TV, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica zijn maar enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Waar hij visitekaartjes, logo's, huisstijlen, ... lay-out maar ook waar hij spirituele producten ontwikkeld. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button