Een lekkere verfrissing en non-alcoholisch
Ingrediënten (4 glazen)
- 2,5 dl doorzichtig appelsap
- 2 dl water
- 1 takje verse tijm
- 1 takje verse munt
- 2 cm gember
- 1 koffielepel witte suiker
- 1 limoen
- ijsblokjes
Aan de slag!
Snij de gember in fijne sneetjes
Snij een halve limoen in schijfjes
Verhit 2 dl water
Doe er een koffielepel witte suiker bij
Voeg het takje tijm, blaadjes munt, sneetjes gember toe.
Neem de andere halve limoen en pers deze uit, laat nu 6 minuten koken.
Laat 10 minuten rusten en giet dan af in een vergiet.
Doe nu ijsblokjes in een glas en giet er 1 soeplepel gembersiroop bij en vul aan met appelsap.
Om het geheel af te maken kozen wij voor een gesuikerd randje, een zwart rietje, een muntblaadje en een schijfje limoen.
Tip
Indien je genoeg gembersiroop maakt dan kan je deze verschillende dagen bijhouden in de koelkast.