Lifestyle

Ben je moe?

Velen hebben soms voorjaars-, midzomer-, herfstmoeheid of een winterdipje. Het hele jaar fit zijn vraagt veel van ons zelf, daarom enkele (strengere) tips om je minder moe te voelen.

Geen bla, bla, bla maar boem, boem, boem

Nee dit gaat niet over de seks, maar meer over dat je het moet doen in plaats van te piekeren.  Leg de ruzie bij, pak je geldproblemen aan, ga van start met die relatie, …  Je energie raakt snel op door te piekeren.  Los het probleem op of maak alvast een begin eraan.

Luister naar je lichaam

Waar krijg je energie van? Waar krijg je geen energie van?

Krijg je veel energie na wat sporten? Meteen doen.
Krijg je geen energie na een frituur bezoek s’ avonds laat? Niet meer doen.

Van je hobby je beroep maken.

Moe worden van hard werken is niet leuk.

Daarom kan je beter iets doen waar je niet moe van wordt.

Een eerste stap zetten richting een jobaanbieding geeft al een enorme boost energie.

Je bent wat je eet.

Nee niet het televisieprogramma van Sonja Kimpen maar wel de regel ‘hoe gezonder je lichaam, hoe sneller je in slaap valt’.  Voor het slapen mag je eigenlijk niet meer iets vet of suikerig eten en cafeïnerijke dranken nuttigen.  Neem liever een stuk fruit of groente.

Iets kleins eten voor te gaan slapen is ook niet erg.  Want als je trek hebt kan je ook wakker liggen, daarom mag je niet kiezen voor chocolade of chips.  Alcohol voor het slapen gaan raden we dan weer niet aan.  Je valt wel snel in slaap maar het bezorgt je een ondiepe slaap (eigenlijk meer een rustpauze).  Je zal ook sneller wakker worden en je bent niet uitgerust.

Genoeg slapen?

Maar wat is genoeg slapen, daar moet jij met je lichaam zelf achter komen.

Een nachtrust bevat verschillende delen, zo één deel is ongeveer 1:30 uur.  Indien je wakker wordt in een deel (bv. in een droom) dit is nooit prettig.  Een gezonde nachtrust kan schelen van 6 tot 9 uur per nacht.

Tablet, laptop, smartphone, …

Allemaal slecht voor het slapen gaan.  Het blauwe licht simuleert het daglicht en maakt je wakker.  Ook moet je overal op je scherm alles volgen en daarvan krijg je in bed weer een slechte houding aan je nek, armen, rug.  Je kan beter een korte wandeling voor het slapen gaan maken.

Ga tijdig slapen.

Als je slapen gaat moet je lichamelijk moe zijn en niet geestelijk.  Als je lichaam rust nodig heeft dan zal het je op tijd laten weten wanneer je naar bed moet gaan.

Delete

Zorg dat je hoofd leeg is.  Wat je moet onthouden schrijf je beter op, schrijf zorgen van je af in een dagboek, focus je op een nieuw interieur of hoe je de tuin in gaat delen voor het nieuwe jaar.  Je kan ook een saai boek lezen voor het slapen gaan.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button