Lifestyle

Ben je moe?

Velen hebben soms voorjaars-, midzomer-, herfstmoeheid of een winterdipje. Het hele jaar fit zijn vraagt veel van ons zelf, daarom enkele (strengere) tips om je minder moe te voelen.

Geen bla, bla, bla maar boem, boem, boem

Nee dit gaat niet over de seks, maar meer over dat je het moet doen in plaats van te piekeren.  Leg de ruzie bij, pak je geldproblemen aan, ga van start met die relatie, …  Je energie raakt snel op door te piekeren.  Los het probleem op of maak alvast een begin eraan.

Luister naar je lichaam

Waar krijg je energie van? Waar krijg je geen energie van?

Krijg je veel energie na wat sporten? Meteen doen.
Krijg je geen energie na een frituur bezoek s’ avonds laat? Niet meer doen.

Van je hobby je beroep maken.

Moe worden van hard werken is niet leuk.

Daarom kan je beter iets doen waar je niet moe van wordt.

Een eerste stap zetten richting een jobaanbieding geeft al een enorme boost energie.

Je bent wat je eet.

Nee niet het televisieprogramma van Sonja Kimpen maar wel de regel ‘hoe gezonder je lichaam, hoe sneller je in slaap valt’.  Voor het slapen mag je eigenlijk niet meer iets vet of suikerig eten en cafeïnerijke dranken nuttigen.  Neem liever een stuk fruit of groente.

Iets kleins eten voor te gaan slapen is ook niet erg.  Want als je trek hebt kan je ook wakker liggen, daarom mag je niet kiezen voor chocolade of chips.  Alcohol voor het slapen gaan raden we dan weer niet aan.  Je valt wel snel in slaap maar het bezorgt je een ondiepe slaap (eigenlijk meer een rustpauze).  Je zal ook sneller wakker worden en je bent niet uitgerust.

Genoeg slapen?

Maar wat is genoeg slapen, daar moet jij met je lichaam zelf achter komen.

Een nachtrust bevat verschillende delen, zo één deel is ongeveer 1:30 uur.  Indien je wakker wordt in een deel (bv. in een droom) dit is nooit prettig.  Een gezonde nachtrust kan schelen van 6 tot 9 uur per nacht.

Tablet, laptop, smartphone, …

Allemaal slecht voor het slapen gaan.  Het blauwe licht simuleert het daglicht en maakt je wakker.  Ook moet je overal op je scherm alles volgen en daarvan krijg je in bed weer een slechte houding aan je nek, armen, rug.  Je kan beter een korte wandeling voor het slapen gaan maken.

Ga tijdig slapen.

Als je slapen gaat moet je lichamelijk moe zijn en niet geestelijk.  Als je lichaam rust nodig heeft dan zal het je op tijd laten weten wanneer je naar bed moet gaan.

Delete

Zorg dat je hoofd leeg is.  Wat je moet onthouden schrijf je beter op, schrijf zorgen van je af in een dagboek, focus je op een nieuw interieur of hoe je de tuin in gaat delen voor het nieuwe jaar.  Je kan ook een saai boek lezen voor het slapen gaan.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button