Gezondheid

Heb jij een hoge bloeddruk?

Wat is nu juist en wanneer heb je een hoge bloeddruk?

Hoge Bloeddruk

De bloedsomloop is eigenlijk een gesloten circuit waarbij het hart voortdurend bloed door de slagaders pompt. De kracht waarmee het bloed door de aders gaat komt tegen de wanden van de bloedvaten. De bloeddruk meet de grootte van deze kracht.

De bovendruk en onderdruk worden gemeten om te kijken hoe je bloeddruk is. De bovendruk wordt bepaald als het hard samentrekt en dus veel bloed door de aders pompt. De onderdruk als het hart zich ontspant en de druk op de vaatwanden doet afnemen.

Om deze kracht te mensen gebruiken we natuurlijk een bloeddrukmeter, het zijnde volautomatisch of nog steeds met een opblaasbare armband en stethoscoop. Het resultaat wordt uitgedrukt in mmHg (de Hg staat voor kwik). De meeste dokters delen de waarden door 10 in plaats van 120/80mmHg zal de dokter dus 12/8 aangeven. De ideale bloeddruk heeft een bovendruk lager dan 120 mmHg en een onderdruk lager dan 80 mmHg.

Je kan een verhoogde bloeddruk voorkomen door liefst vanaf jonge leeftijd meteen een gezond leefpatroon aan te nemen.

Wanneer heb je dan hoge bloeddruk?

Er is sprake van hoge bloeddruk vanaf de waarden hoger zijn dan 140 en 90 mmHg.  Je lichaamshouding, emoties, spanningen, angst en de activiteiten die je uitoefent hebben invloed op de bloeddruk die steeds wisselt.

Witte Jas Effect

Sommige mensen krijgen bij het bezoeken van tandarts, dokter, … in de spreekkamer meteen een hoge bloeddruk door gespannen te zijn.  Daardoor moet je dus 3 metingen doen op verschillende tijdstippen om te merken of je wel echt een hoge bloeddruk hebt.

We hebben hier enkele natuurlijke manieren opgesomd die kunnen helpen bijdragen om geen hoge bloeddruk te krijgen:
  • Stop met roken
  • Eet voldoende magnesiumrijk voedsel
  • Neem veel kaliumrijke groenten
  • Voeg regelmatig knoflook toe aan je maaltijden
  • Drink rode bietensap
  • Neem weinig alcohol
  • Begin met mediteren.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button