Bio Citroen

Gepost door op 1 mei 2019

Een citroen is een typische citrusvrucht. Van oorsprong is het een Indische vrucht maar hij voelt zich best ook prima rond de Middellandse Zee. De schil bevat, zoals bij alle citrusvruchten, etherische oliën, alsook vitaminen en mineralen. Omwille van het lekkere aroma wordt citroenschil soms geraspt. Hierbij gebruik je het beste bio citroenen, deze zijn minder behandeld tegen schimmel, insecten en ziektes. Een citroen moet er niet perse geel uit zien, de gele kleur krijgt hij door koude nachten door te maken. In de gewone productie worden citroenen behandeld zodat ze een kunstmatige gele schil krijgen (dit verkoopt beter).

Het vruchtvlees van een citroen is zeer sappig en zuur. Het bevat grote hoeveelheden ascorbinezuur of vitamine C. Citroenzuur is ook een veelgebruikt bewaarmiddel. Je kan citroenen redelijk lang bewaren (zelfs enkele weken) in een koelkast. Eenmaal gesneden kan je het ook nog even bewaren maar je mag het niet inpakken. Er komt vanzelf een velletje dat uitdroging en schimmelvorming voorkomt.

Als je een gewone citroen spoelt met kraantjeswater, is dit dan niet goed genoeg?

Nee natuurlijk niet, je verwijderd er wel stof, vuil en bacteriën mee maar de restjes van de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen gaan er niet van af. Met een bio citroen ga je dus alle risico’s uit de weg.

Wie is Dave Van de Moer

Dave is een grote liefhebber van lekker en gezond eten, massage, sauna, kruiden, de natuur, dieren, yoga, wijn, porto, lezen, ...