Algemene spiritualiteit

Geniet van je nachtrust

Droom weg in een vredige slaap en word verfrist wakker, klaar voor de dag.

Een geurige nacht

Het juiste aroma kan je helpen om mooie dromen te hebben. Gebruik een aromabrander met kalmerende etherische oliën in je slaapkamer. Geuren zoals lavendel, sandelhout of dennen nodigen allemaal uit tot ontspanning. Ook planten, zoals jasmijn of gardenia, geven een slaapbevorderende geur vrij. Je kan er eentje op je nachtkastje zetten.

Mantra

Een Sanskriet-mantra die gemakkelijk te onthouden is en die je geest helpt kalmeren om te slapen, is ‘Sa ta na ma’. Deze geluiden betekenen ‘geboorte, leven, dood en wedergeboorte’. Probeer deze mantra voor jezelf te herhalen voordat je naar bed gaat. Terwijl je dat doet, zul je voelen dat je geest en lichaam tot rust komen om te slapen.

Intentie

Elke keer dat je hoofd je kussen raakt nodigt uit een intentie voor de nacht te zetten. Neem even de tijd om je wens voor een goede nachtrust en inzichtelijke dromen te erkennen.

Woorden

Een simpele nachtzoen, samen met een zoete bedtijdwens, doet wonderen om een ​​gezellige slaapsfeer te creëren. Wens je gezinsleden goede en prettige dromen voor het slapengaan en wens hetzelfde voor jezelf. Als je alleen woont, stuur dan goede slaapwensen naar je vrienden en dierbaren, waar ze ook zijn.

Chakra-oefening voor een betere slaap

  1. Ga liggen en neem een paar langzame, bewuste ademhalingen.
  2. Plaats je handpalmen op je kruinchakra (de bovenkant van je hoofd) en haal drie keer langzaam adem. Richt hierbij je aandacht op de bovenkant van je hoofd.
  3. Hou je linkerhand bovenop je hoofd en leg je rechterhand op de plek tussen je wenkbrauwen, je derde oogchakra.
  4. Haal opnieuw drie keer langzaam adem. Beweeg je rechterhand naar beneden over de chakra’s heen (keel, hart, zonnevlecht, sacraal). Passeer in elke set van drie ademhalingen doorheen al je chakra’s van je derde oog tot je wortelchakra.
  5. Leg jezelf comfortabel in jouw eigen, unieke positie en val vredig in slaap.

Droomsteen set

Op onze webshop De Spirituele Markt verkopen wij een edelsteenset genaamd: Droomsteen Set. Voor betere nachtrust en zachtere dromen.

Wist je dat?

Studies tonen aan dat mensen die in slaap vallen en zich dankbaar voelen, beter slapen en dromen.

Hansje.be

Hans Van Dyck is uitgever van dit magazine maar is ook spirituele mentor.

Hij geeft mensen inzichten met de kaarten, schenkt een luisterend oor en gaat zelfs een dag op stap met je om uit te waaien.

Meer informatie via www.hansje.be zijn praktijk is gelegen in Broechem.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button