uitgeverij Hajefa: De Maankalender

Pizza Hawaï ontdekker is overleden.

Gepost door op 10 juni 2017

Het is nog steeds een discussie of het nu thuis hoort op pizza of niet, de ananas. De Griek Sam Panopoulos heeft deze ontdekking gemaakt met zijn 2 broers waarmee hij talrijke restaurants had in Canada.

Sam Panopoulos is 83 jaar geworden en we zijn hem (of toch sommige) dank baar voor het fruit op de pizza.

In 1954 is Sam geëmigreerd van Griekenland naar Canada op 20 jarige leeftijd. Samen met zijn broers begon hij verschillende restaurantjes maar in de jaren 60 kwamen meer en meer de pizza’s op opmars. Zo begon hij ook te experimenteren ermee.

Hij dacht “als ik nu fruit op de pizza leg zou dat dan smaken met de tomatensaus?”. In die tijd was het beleg voor de pizza beperkt tot hesp, champignons en peperoni. Toen hij de ananas van het merk ‘Hawaï’ probeerde verkocht het meteen en ging het ook de wereld rond.

Pizza Hawaï gemaakt door redactielid Roman Pauwels.

Wie is Hans Van Dyck

Hans is een spirituele, muzikale jongen die steeds klaar staat voor anderen om een luisterend oor te bieden of te helpen. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt en Spirituele Gids zijn enkele merken die Hans bundelt in HVD Mediaworks. Hans is een spirituele coach, hij geeft je inzichten in je levenspad met manifestatie, Engelen, orakelkaarten en contact met gene zijde.