Wil jij witte tanden? Sorry niet mogelijk!

Gepost door op 7 maart 2017

Verschillende merken laten je geloven dat tandpasta’s je wittere tanden kunnen geven.  Het whitening effect zou ervoor zorgen.  De Nederlandse Consumentenbond heeft een test gedaan en komen tot besluit dat je te veel betaald voor een belofte die de tandpasta’s niet kunnen naleven.

Dertig proefpersonen hebben één maand lang hun tanden gepoetst met 14 verschillende soorten tandpasta’s.  De tanden werden met een standaardschaal voor tandkleuren vergeleken of ze tinten lichter werden of niet.  Bij 26 van de 240 personen vertelden de tandartsen dat de tanden één of twee tinten lichter geworden waren.  Bij deze 26 personen zaten ook testpersonen die gewone tandpasta gebruikten en niet de whitening tandpasta.

Indien jij je tanden met een tandpasta gepoetst hebt met een whitening bij, geen paniek.  Deze is niet schadelijk voor je tanden maar wel voor je portemonnee omdat je veel te veel betaald hebt.

Lees hier het verslag van de Consumentenbond.

Wie is Petra Belmans

Ik ben een positief ingestelde dame getrouwd met mijn grote liefde Wim. Ben moeder van 2 geweldige zonen en grootmoeder van 4 prachtige kleindochters en 2 lieve hondjes. Ik heb samen met Wim een spirituele praktijk 'Het Engeltje' in Noorderwijk. Daarbij ben ik in mijn vrije tijd presentatrice en redactielid bij 'Sanne FM' en 'De Spirituele wereld'.