De Spirituele Keuken

Wat met gebruikte theezakjes?

Drink je veel thee en gooi je dan de gebruikte zakjes het afval in?
Wist jij dat je ze voor heel veel zaken nog kunt gebruiken?

Adem

In plaats van een pepermuntje zorg jij de volgende keer voor een frisse adem met je oude theezakjes. Laat oude theezakjes opnieuw weken in kokendheet water. Laat dit afkoelen en gebruik de lichte thee daarna zoals je mondwater gebruikt: beetje spoelen, beetje gorgelen en je bent klaar om de deur uit te gaan! Tip: gebruik pepermuntthee.

Afwas

Vul de wasbak met water, leg de vieze vaat erin en doe er een aantal oude theezakjes bij. Laat het een half uurtje weken en je zult zien dat het meeste vet is opgenomen door de theezakjes.

Bouillon

Gebruikte theezakjes zijn bijzonder geschikt om andere etenswaren meer smaak te geven. Hang wat zakjes in de pan terwijl je water aan de kookt brengt. Als je daar vervolgens pasta of rijst in kookt krijgt dat een subtiel smaakje mee. Experimenteer er in dit geval op los met verschillende thee soorten.

Groene vingers

Als je groene vingers hebt, moet je je theezakjes ook absoluut niet weggooien. Als je de inhoud van de oude theezakjes bewaart en deze op je composthoop gooit of zelfs in de aarde bij je planten dan zorgt dat voor een boost van mineralen die je planten nodig hebben. In de thee zit namelijk veel stikstof die de koolstof die planten uitstoten kan balanceren.

Haren

Giet je na je shampoo en conditioner ritueel een plens koud theewater over je haren dan kan je een instant glans boost verwachten. Ook geeft de thee je lokken meer volume en als kers op de taart promoot de cafeïne in de thee de natuurlijke haargroei.

Koelkast

Het is een feit dat koelkasten na een periode kunnen gaan stinken door alle etenswaren die daarin hebben gestaan. Soda helpt ook goed tegen die geur maar een bakje gevuld met oude gebruikte theezakjes werkt misschien nog beter.

Marinade

Niet alleen je pasta kan op smaak gebracht worden met thee, maar ook je biefstukje. Oude thee is een prima marinade voor allerlei soorten vlees. Laat het een paar uur in thee of zelfs thee met wijn liggen, voordat je het vlees in de pan gooit en het is helemaal op smaak. Daarnaast zorgt de thee ervoor dat het vlees heerlijk mals en zacht wordt

Pannen

Wrijf je pannen na het wassen in met een gebruikt zakje zwarte thee. De tannine in de thee zorgen voor een beschermend laagje op je pan die roest in het vervolg tegen gaat.

Pijn

Heb jij te lang in de zon gelegen en ben je verbrand? Gestoken door een mug of last van een koortslip? Thee is heel geschikt om lichte huidirritaties mee te verlichten. Koel een gebruikt theezakje af en leg dit vochtige theezakje op de plek waar je last van hebt. Er zitten ook stoffen in thee die de bloedvaten vernauwen waardoor je een blauwe plek sterk kunt verminderen.

Ramen

Ook je ramen krijg je handig schoon met oude theezakjes. De truc is om hele lichte thee te zetten met je oude theezakjes en dit vervolgens op je ramen te sprayen. De thee ervoor zorgen dat de vlekken al een beetje losweken en vervolgens makkelijk te verwijderen zijn met een doekje!

Schoenen

Leg een paar sterk ruikende theezakjes in de stink schoenen en laat ze daar een nacht zitten. De dag erna ruiken je schoenen niet meer naar zweet.

Tapijt

Als je de thee uit de gebruikte zakjes haalt en de losse (droge!) blaadjes over je tapijt strooit dan heb je in no time een heerlijk fris kleed. Geef de thee een minuut of vijftien om zijn werk te doen. Als je de losse bladeren na die tijd weer opzuigt, heb je een schoon en fris ruikend tapijtje.

Voeten

Verwen je voeten door ze in een warm badje met oude theezakjes te weken. Je voeten worden er zacht van, kunnen veel voedingsstoffen uit de thee opnemen en de thee zorgt ervoor dat stinkvoeten weer fris ruiken!

Wallen

Leg een paar gebruikte theezakjes in de koelkast. Leg vervolgens de gekoelde theezakjes voor 10 minuten op de huid onder de ogen. De combinatie van kou en theïne zorgen ervoor dat de zwelling en verkleuring bij de wallen afneemt.

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button