Ludo's Natuurmagie

Geef je planten een boost met positieve energie

Edelstenen hebben niet alleen voordelen voor ons mensen, de positieve energieën van deze unieke edelstenen kunnen ook harmonie toevoegen aan uw bloemen en planten. Het seizoen van een nieuw begin is een perfect moment om kristallen goed te gebruiken, en hier zijn een paar eenvoudige tips om het meeste uit uw groene ruimte te halen.

Gebruik de kracht van water

Voldoende water zal je planten gelukkig maken en door het op te laden met edelstenen zal gewone H²0 veranderen in een speciaal elixer dat leven zal blazen in je groene vrienden. Vermijd edelstenen die lood, koper en aluminium bevatten en kies stenen zoals helder kwarts of maansteen. Doe deze in een gieter en gebruik ze om je planten goed te laten weken.

Genees zieke planten

Voor planten zorgen is een simpele daad van zelfzorg, en als je lommerrijke favorieten er droevig en verwelkt uitzien, kunnen edelstenen helpen om ze weer tot leven te brengen. Kies edelstenen die zijn aangepast aan de behoeften van je planten, jaspis is bijvoorbeeld een goede keuze om de groei te stimuleren, terwijl beschermende zwarte onyx planten kan helpen beschermen tegen ongedierte. Plaats de door jou gekozen edelsteen in je bloembed en begraaf hem naast de wortels van de plant. Terwijl je dit doet, visualiseer je hoe je wilt dat je planten er de komende weken uitzien om positieve energie over te dragen.

Stel een intentie in

De nieuwe maan is een tijd van het zetten van intenties, en je kunt de kracht van zaailingen en kristallen gebruiken om je intentie-setting te verbeteren. Krabbel op de dag van nieuwe maan je intentie op een stuk papier en plaats het in een pot met wat aarde en je gekozen kristal (citrien en amethist werken goed). Plant je zaden erop en bedek ze met aarde terwijl je je intentie hardop zegt.

Wist je dat?

Mosagaat is de ultieme tuinsteen. Dit lichtgroene edelsteen helpt een verbinding met de aarde te smeden, dankzij zijn aardende energieën. Verspreid het tussen de lentebloemen zoals boshyacinten en narcissen en zie ze bloeien!

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button