Cursiefje

De taal van gedrag

Hoe weet je of iets de waarheid is?
Wanneer men bepaalde woorden uitspreekt maar zich niet gedraagt naar wat men zegt, kan dat heel verwarrend overkomen. Je raakt als het ware de “kluts kwijt”. Weet dan dat dit je gevoel of intuïtie is dat aan de alarmbel trekt en laat weten dat er iets niet klopt.

Ik heb geleerd dat over het algemeen het gedrag van een individu of groep meer “spreekt” dan de woorden die zij gebruiken om dit gedrag te benoemen. Woorden zijn immers slechts een “verwijzing naar”, en niet het werkelijke ding. Woorden worden dus soms ook, bewust of onbewust, gebruikt om gedragingen te verpakken in een mooier jasje, maar als je aandachtig blijft, zul je dit snel doorzien en zien wat er werkelijk gaande is.

Een mens leeft in harmonie, wanneer zijn gedachten, woorden en daden allemaal op dezelfde lijn zitten.

Wanneer deze “gaan over hetzelfde ding”.
Dit kan je ook voelen.
Je voelt dan een oprechtheid en raakt hiervan niet in de war.
Er is balans.

Blijf bij jezelf, wees aandachtig en luister naar wat non-verbale communicatie je vertelt.

Peter Van de Putte

Leef Es Licht

Peter Van de Putte

Peter Van de Putte is een enthousiaste jongeman uit Hulshout. Hij heeft al een heel persoonlijk groeiproces achter de rug, waarbij hij meer inzicht heeft gekregen over hoe het leven hier op aarde werkt. Hij hoopt hiermee ook anderen te kunnen helpen om de zin terug te vinden in hun leven. Overdag werkt hij als software-developer bij een bedrijf, en daarbuiten heeft hij zijn eigen praktijk "Leef es Licht" te Hulshout (BE) waar je terecht kan voor een ontspannende energetische massage.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button