Cursiefje

Wat spiritualiteit echt betekent

Doorheen de afgelopen jaren heb ben ik in contact gekomen met heel wat verschillende vormen van het spirituele.

Zo ben ik eens een nacht blijven slapen bij een Hare Krishna hotel, heb ik al eens meegedaan aan meditaties van een soort spiritueel leider en heb ik ook heel wat verschillende boeken en teksten gelezen. Uit al deze ervaringen is er voor mij één ding heel duidelijk geworden. Wij zijn hier op aarde, in een fysiek lichaam en een materiële wereld om een goede reden, anders zouden we hier niet zijn.

Volgens sommigen kan je pas spiritueel zijn als je al je materieel bezit loslaat, jezelf zo goed mogelijk onthecht van het aardse, en vooral bezig bent met je bewustzijn te verruimen naar boven toe. Voor mij persoonlijk is het eerder omgekeerd.

We komen van een hogere dimensie en kiezen ervoor om geboren te worden in een aards lichaam, dus waarom zouden we dan, van zodra we hier zijn, meteen er alles aan doen om terug boven te geraken? Voor mij is de reden dat we hier zijn, dat de ziel ervaringen wil opdoen door het aardse en materiële als kanaal te gebruiken om zichzelf uit te drukken.

In plaats van te onthechten, te verbinden met de wereld rondom ons en deze op een vreugdevolle manier te ervaren, in overvloed.

Materieel bezit is niets slecht, en je lichaam is een prachtige machine die je de mogelijkheid geeft om je ziel uit te drukken in deze wereld, dus ook daar is het belangrijk van er een goede verbinding mee op te bouwen in dit leven, je hangt er immers toch aan vast terwijl je hier bent!

Een goede verbinding met het het leven op aarde creëer je door je goed te aarden naar beneden toe. Van daaruit kan je effectief gaan creëren. Als je enkel verbind naar boven toe maar je voetjes intrekt, kan je wel mijmeren over het leven, maar creëren wordt moeilijk.

Zet dus vooral je voetjes stevig op de grond, en geniet, en creëer vanuit een lichte vreugde en speelsheid vanuit je ziel!

Peter Van de Putte

Leef Es Licht

Peter Van de Putte

Peter Van de Putte is een enthousiaste jongeman uit Hulshout. Hij heeft al een heel persoonlijk groeiproces achter de rug, waarbij hij meer inzicht heeft gekregen over hoe het leven hier op aarde werkt. Hij hoopt hiermee ook anderen te kunnen helpen om de zin terug te vinden in hun leven. Overdag werkt hij als software-developer bij een bedrijf, en daarbuiten heeft hij zijn eigen praktijk "Leef es Licht" te Hulshout (BE) waar je terecht kan voor een ontspannende energetische massage.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button