Cursiefje

Norm-aal

Het nieuwe norm-aal…

Wat is normaal?
Norm-aal, dat wil zeggen, volgens de algemene norm.

Maar wat is die norm?
Wie of wat bepaalt wat de norm is? Was het enkele eeuwen geleden niet de norm om mensen te doden om ze te leren dat het niet ok is om mensen te doden? Wat was hier dan logisch aan?

Was het nog niet zo lang geleden niet de norm om te wachten met seks tot het huwelijk, omdat je anders in de hel zou belanden? Wat was hier dan natuurlijk aan? Is het, zelfs in deze tijd, voor vele jongeren niet de norm om veel alcohol te drinken en andere ongezonde substanties tot zich te nemen in het uitgangsleven, om erbij te horen? Wat is hier dan gezond aan? Normen zijn er altijd geweest, sommige normen gaan al vele jaren mee, anderen zijn met de tijd verdwenen of veranderd.

Wat is dan een goede barometer voor de kwaliteit van een norm, aangezien dit zo snel en zo drastisch kan veranderen?
Om de kwaliteit van een norm te bepalen zou je een aantal fundamentele vragen kunnen stellen, zoals:

  • Is het gezond?
  • Is het logisch?
  • Is het natuurlijk?
  • Geeft het vreugde?
  • Wat voel ik erbij?
  • Vind ik dat een prettig gevoel?

Normaal is nooit een synoniem geweest voor natuurlijk, logisch, gezond, vreugdevol, productief, … Laat ons dus bij elke nieuw norm die we uitvinden in onze huidige wereld, onszelf ook de juiste vragen stellen, om erachter te komen of een norm constructief of destructief is voor onszelf als individu en als samenleving.

De allerbelangrijkste vraag is:
Is dit een reflectie van Liefde?
Deze vraag geeft je antwoord op.
Alles!

Peter Van de Putte

Leef Es Licht

Peter Van de Putte

Peter Van de Putte is een enthousiaste jongeman uit Hulshout. Hij heeft al een heel persoonlijk groeiproces achter de rug, waarbij hij meer inzicht heeft gekregen over hoe het leven hier op aarde werkt. Hij hoopt hiermee ook anderen te kunnen helpen om de zin terug te vinden in hun leven. Overdag werkt hij als software-developer bij een bedrijf, en daarbuiten heeft hij zijn eigen praktijk "Leef es Licht" te Hulshout (BE) waar je terecht kan voor een ontspannende energetische massage.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button