Cursiefje

Andersgekleurde bril

Ik zit samen met jou op een bankje te kijken naar hoe de wereld zich ontvouwt voor mijn ogen, wanneer er plots een man met een felle blauwe jas passeert. Ik bewonder de jas en zeg tegen jou: “heb je die blauwe jas gezien? Opvallend he?”. “Blauw?” antwoord je, “Dat is toch helemaal geen blauw? Dat was een groene jas!”. Hmm, hier klopt iets niet. Die jas was helemaal niet groen, ik heb toch wel met mijn eigen ogen gezien hoe blauw hij was? Ik kijk je aan en merk op dat je bril waarschijnlijk vuil zal zijn, want je ziet het verkeerd. Jij wil dat kennelijk niet geloven, is dat nu zo moeilijk? Ik blijf maar zeggen: “Je bril is vuil, die jas was blauw, ik weet toch wat ik zie? Zie je dat nou zelf niet?”. Zonder succes.

Hoe meer ik je probeer duidelijk te maken dat je het verkeerd ziet, hoe meer jij volhard dat ik het verkeerd zie en dat mijn bril vuil is… Waanzin! Ik blijf strijden, niet omdat ik jou niet leuk vind, maar omdat ik ervan overtuigd ben dat ik jou moet helpen, want er is iets mis! Ik word boos. “Kijk nou toch, zie je dat nu niet??”. Je reageert ook boos terug. Wat is hier nou aan de hand. Ik ben het beu, ik ben moe en uitgeput. Dat is wanneer ik jou plots vraag: “Geef mij die bril eens?” Ik probeer hem proper te maken, maar wanneer ik hem van dichterbij bekijk, merk ik dat hij al helemaal proper is? Nu begrijp ik er niets meer van. Ik zet mijn bril af en geef hem aan jou. “Zet jij mijn bril eens op? En dan zal ik de jouwe opzetten.”. Zodra ik jou bril op heb, zie ik het meteen.

Alles is anders!

Alle kleuren waarvan ik dacht ze te kennen, zijn plots veranderd, en wanneer ik naar jou kijk, zie ik aan je gezicht dat je net hetzelfde ervaart! Dat was er dus aan de hand. We hadden beiden een bril op met een andere kleurfilter, waardoor we beiden de wereld voor onze ogen zagen ontvouwen in een ander kleurenpalet!

We kijken allemaal naar dezelfde dingen met een andersgekleurde bril, die we hebben gekregen van onze omgeving. Daardoor wordt ons beeld verkleurd, maar dat wil niet zeggen dat iemand zijn beeld juister is als dat van de ander.

Het is simpelweg… anders!

In plaats van de ander er zo hardnekkig van te proberen overtuigen dat wat hij ziet niet kan, probeer eens van bril te wisselen, en je zal versteld staan van wat je ziet!

Peter Van de Putte

Leef Es Licht

Peter Van de Putte

Peter Van de Putte is een enthousiaste jongeman uit Hulshout. Hij heeft al een heel persoonlijk groeiproces achter de rug, waarbij hij meer inzicht heeft gekregen over hoe het leven hier op aarde werkt. Hij hoopt hiermee ook anderen te kunnen helpen om de zin terug te vinden in hun leven. Overdag werkt hij als software-developer bij een bedrijf, en daarbuiten heeft hij zijn eigen praktijk "Leef es Licht" te Hulshout (BE) waar je terecht kan voor een ontspannende energetische massage.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button