Cursiefje

Alleen maar Liefde!

Wat als er niets anders dan Liefde is?

Wat is het dat uiteindelijk ieder mens, diep vanbinnen, echt wilt?
Liefde ervaren.

Universele Liefde, een diepe constante vreugde over het leven zoals het zich op dit moment voor je ogen afspeelt. Als je eender wie vraagt: wat wil je? En je krijgt hierop antwoorden zoals:

  • Een succesvolle baan
  • Een mooie liefdesrelatie
  • Een goede gezondheid
  • Veel geld, spullen
  • Toffe vrienden
  • Macht
  • Sensatie
  • Sporten

En je vraagt dan: waarom wil je dat? En je vraagt daarop nog verder door, waarom wil je dat dan?
Uiteindelijk zal je altijd uitkomen op: gelukkig zijn, vreugdevol zijn, tevreden zijn, vervuld zijn. Wat hetzelfde is als: Universele Alomvattende Liefde ervaren in zijn zuiverste vorm.

Wat als alles wat iedereen ooit gedaan heeft, doet en nog zal doen, uiteindelijk voortkomt uit de drang om deze Liefde te ervaren?
Er wordt gezegd dat je kan handelen vanuit Angst of vanuit Liefde, en dat Angst meestal onprettige dingen voortbrengt terwijl Liefde meestal prettigere dingen voortbrengt.

Daar lijkt wel iets van waar, maar wat als Angst een illusie is, en uiteindelijk ook gewoon Liefde, in een andere vorm? Hoe werkt dat dan?
Eigenlijk is Angst dus gewoon eigenliefde, maar dan geuit op een manier die niet zo efficiënt is. Er is niks anders dan Liefde, er zijn alleen meer en minder zuivere vormen van Liefde.

Bewustwording is dus niet meer dan de ontdekking dat er manieren zijn om Liefde naar jezelf of anderen te uiten, op een manier die efficiënter is dan voordien. Bewustwording is ook het besef dat alles wat iedereen ooit doet, een uiting is van Liefde, zij het ééntje die heel goed werkt of ééntje die minder goed werkt, en ook dat is relatief. Wanneer je dit begrijpt, zal je nooit nog iemand moeten vergeven voor dingen die ze gedaan hebben, aangezien het op dat punt in hun leven de hoogste uiting van Liefde was die ze tot dan toe kenden.

“Heer vergeef hen, want zij weten niet wat zij doen”

Jezus zei deze quote.

Of anders gezegd:
Zij doen vanuit hun huidig wereldbeeld niets verkeerd, aangezien ze iets in stand proberen te houden waarvan zij denken dat ze het nodig hebben om zichzelf goed te voelen, wat dus een uiting is van eigenLiefde!

Peter Van de Putte

Leef Es Licht

Peter Van de Putte

Peter Van de Putte is een enthousiaste jongeman uit Hulshout. Hij heeft al een heel persoonlijk groeiproces achter de rug, waarbij hij meer inzicht heeft gekregen over hoe het leven hier op aarde werkt. Hij hoopt hiermee ook anderen te kunnen helpen om de zin terug te vinden in hun leven. Overdag werkt hij als software-developer bij een bedrijf, en daarbuiten heeft hij zijn eigen praktijk "Leef es Licht" te Hulshout (BE) waar je terecht kan voor een ontspannende energetische massage.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Bekijk ook
Close
Back to top button