Lifestyle

Doe mee op ‘Wereld Meditatiedag’.

Wereld Meditatiedag vindt deze maand plaats op 21 mei 2020

Introduceer moderne meditatiemethoden in je dagelijkse leven en pluk de opmerkzame beloningen.

Er is echt geen goede of verkeerde manier om te mediteren. Hoewel het traditioneel mediteren beelden oproept van mensen die stil zitten in de lotuspositie en mantra’s zingen, is de moderne bemiddeling geĆ«volueerd om te passen in onze zeer drukke levens. Wereld Meditatiedag vindt deze maand plaats op 21 mei 2020. Als je wilt betrokken raken zijn hier enkele manieren om je innerlijke rust te laten ervaren.

Knuffelmeditatie

Om te connecteren met anderen kan je knuffelen, maar dit kan ook in een meditatie en dit al met 3 stevige ademhalingen. De eerste ademhaling is ter ere van jezelf voor de aanwezigheid in dit moment. Bij de tweede ademhaling eer je de andere persoon. De derde en laatste ademhaling is toegewijd aan de dankbaarheid voor het samenzijn.

Mediteer met edelstenen

Steek enkele kaarsjes aan en plaats heldere edelstenen bekend om hun helende, reinigende en opladende energie, rond het bad. Ga in het bad, leun achterover, ontspan en luister naar het geluid van stromend water terwijl je aandacht besteedt aan je ademhaling.

Schijn een lichtje

Een ajna-licht is een soort holistische fototherapie die de pijnappelklier stimuleert (het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het vrijgeven van feel-good hormonen). Het licht schijnt in een pulserende beweging op je voorhoofd om je te helpen een kalme en meditatieve staat te bereiken. De resultaten zijn te wijten aan het flikkerende effect van het licht, dat je bewustzijn verandert en je helpt je meer ontspannen te voelen.

Geschiedenis van Wereld Meditatiedag

De geschiedenis van de Wereld Meditatiedag kan verhaald worden door de geschiedenis van meditatie zelf. Het is een integraal onderdeel geweest van veel religies en werd omstreeks 1500 voor Christus in India het eerst schriftelijk genoemd. Het speelt een prominente rol in vele religies over de gehele wereld, vooral het boeddhisme en andere Oosterse religies, maar wordt ook beoefend door diegenen die niet spiritueel noch religieus zijn als een manier om stress te verlichten en hun geest te zuiveren.

In de wereld van vandaag is meditatie van vitaal belang, ongeacht of je een spiritueel persoon bent of niet, de hechtische drukte van dagelijkse activiteiten verhinderd dat velen van ons ooit momenten van vrede hebben. Een verminderde bloeddruk, een rustigere houding en gefocust nadenken zijn allemaal resultaten gebleken van het beoefenen van deze oude kunst.

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button