De Spirituele Keuken

Helpt kaneel ons lichaam?

Studies tonen aan dat kaneel helpt met de bloedsuiker te controleren en zorgt dat de gevoeligheid voor insuline verbetert. Deze studie toonde aan een betere suikercontrole te hebben bij diabetespatiënten die weinig effect hebben van medicatie.

Studies op dieren toonden aan dat het de bloeddruk kan verlagen en dat het de bloedvaten beschermt. Bij muizen zorgt het kaneelextract ervoor dat de vorming van alzheimerplaques in de hersenen niet kan groeien. Een extract van kaneel verhinderd zelfs de deling van de HIV-virussen (HIV-1 en HIV-2). De testen in het laboratorium tonen zelfs aan dat kaneel veel anti-tumor-eigenschappen heeft.

Kaneel is een voedingstoevoeging die het hongergevoel tijdens een maaltijd sneller doet verminderen. Het verminderd ook de glucoseschommelingen in het bloed. Ook zorgt kaneel ervoor dat

de vertering van een maaltijd langer verspreid wordt over een periode, hoe langer het voedsel in de maag zit, hoe sneller je dus een hongergevoel krijgt.

Nu moet je nog creatief zijn om kaneel in je maaltijd te verwerken. Je moet maar 4 gram toevoegen, lekker bij een omelet, in je yoghurt, bij pittavlees, …

Bron
Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ludo Vermeiren

Ik ben Ludo, rond de 70 jaar en een gepensioneerde arbeider in hart en nieren. Door zijn brugpensioen leerde mijn vrouwtje mij de kunst van het koken en kan ik haar dagelijks verwennen. Via de magie heeft ze mij de natuur leren kennen maar ik maar al te graag nu mijn ervaring van deel.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button