Lekker en Gezond

Helpt kaneel ons lichaam?

Studies tonen aan dat kaneel helpt met de bloedsuiker te controleren en zorgt dat de gevoeligheid voor insuline verbetert. Deze studie toonde aan een betere suikercontrole te hebben bij diabetespatiënten die weinig effect hebben van medicatie.

Studies op dieren toonden aan dat het de bloeddruk kan verlagen en dat het de bloedvaten beschermt. Bij muizen zorgt het kaneelextract ervoor dat de vorming van alzheimerplaques in de hersenen niet kan groeien. Een extract van kaneel verhinderd zelfs de deling van de HIV-virussen (HIV-1 en HIV-2). De testen in het laboratorium tonen zelfs aan dat kaneel veel anti-tumor-eigenschappen heeft.

Kaneel is een voedingstoevoeging die het hongergevoel tijdens een maaltijd sneller doet verminderen. Het verminderd ook de glucoseschommelingen in het bloed. Ook zorgt kaneel ervoor dat

de vertering van een maaltijd langer verspreid wordt over een periode, hoe langer het voedsel in de maag zit, hoe sneller je dus een hongergevoel krijgt.

Nu moet je nog creatief zijn om kaneel in je maaltijd te verwerken. Je moet maar 4 gram toevoegen, lekker bij een omelet, in je yoghurt, bij pittavlees, …

Bron
Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Bekijk ook
Close
Back to top button