Lifestyle

Met deze apps wordt menstrueren een feest

Leuke apps die je leven een stuk makkelijker maken.

Van een lijst sportapps, een lijst met meditatie apps tot een lijst met apps om lekker wakker te worden… Apps lijken het leven wel te beheersen. Je telefoon staat er ramvol mee. De gemiddelde telefoongebruiker downloadt maandelijks gemiddeld zo’n 27 apps – in 2014 zouden dat er nog 26 in totaal zijn.

We kunnen niet meer zonder en dat is ook zo gek nog niet. Voor elk gebruik in je leven bestaat er een app die het allemaal nét wat makkelijker maakt. Wakker worden op het moment dat jij het lichtst slaapt? Daar kun je de klok niet zelfstandig met nattevingerwerk op gelijk zetten. Een app kan je daar wél bij helpen. Sporten kun je ook zonder app, neem een personal trainer onder de arm. Maar je houdt wat meer duiten in het zakje met een app van slechts enkele euro’s. Om maar wat willekeurige voorbeelden te noemen. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig, maak je leven makkelijker met deze apps.

Met deze apps wordt menstrueren een feest, voor zover mogelijk dan hè.

Tja. Liever niet dan wel natuurlijk, ongesteld-zijn. Maar dit ook wel gewoon het leven hè jongens. En dus kunnen we erover kniezen, en elke maand nog meer in zak en as zitten dan we al doen (want de buik-, hoofd- en andersoortige pijn is bepaald geen aanstelleritis, daarover kunnen we het eens zijn), maar we kunnen er ook het beste van maken, van dat menstrueren. Hoe beroerd het soms ook wezen kan.

Gelukkig leven we in 2018 en bestaat er een flink aantal apps op de digitale markt dat je helpen kan je maandelijkse lasten wat te verzachten. De een nog gewiekster en knapper vormgegeven dan de ander. Het wordt bijna leuk.

Daarbij: diezelfde apps monitoren met het grootste gemak je cyclus. Ze tonen al doende de veranderingen waaraan je lichaam onderhevig is, weten hoe ‘t nou helemaal zit met hormoonhuishouding en wat voor invloed die heeft op, zeg, je humeur, én ze weten de nauwkeurigheid van anticonceptie en conceptie (mocht je een kinderwens hebben) te verbeteren. Hoe meer persoonlijke cyclusdata je ze gunt, hoe accurater de apps worden. Vijf uitblinkers in willekeurige volgorde op een rij:

Menstruatiekalender

Uiterst elegante applicatie die vrouwen helpt met het bijhouden van de menstruatie, cyclus, ovulatie en kans op zwangerschap (vruchtbare dagen). Handige app voor vrouwen die zich zorgen maken over zwanger worden en anticonceptie of die eenvoudigweg willen controleren hoe regelmatig of onregelmatig hun cyclus is.
Google Play – App Store

Flo Menstruatiecyclus, Ovulatie, Zwanger, Kalender

In principe wil je Aunt Flo alleen al omdat het zo fraai is vormgegeven. Maar je wil d’r ook omdat ze eerlijk zegt waar het op staat. En dus krijg je heldere berichten als: ‘For hell’s sake, your period is here,’ of: ‘No, your uterus isn’t trying to kill you.’ Omdat de vormgeving minimalistisch is, is de app verrukkelijk overzichtelijk en zie je meteen hoe het met je (on)gesteld is. Voor het feest losbarst krijg je een notificatie, idem op de eerste dag, en idem wanneer je aan het ovuleren bent – waardoor je je cyclus makkelijk in de gaten houdt.
Google Play

Cyclus Kalender-Period Tracker, Menstruatiecyclus

Met Period Tracker kun je zien wanneer je menstruatie licht, standaard of hevig is. Handig als je daar bepaalde afspraken omheen wilt plannen. Met hulp van de door jou ingevulde gegevens berekent Period Tracker wanneer je het vruchtbaarst bent, en wanneer niet. In grafieken en tabellen kun je gemakkelijk zien hoe het ervoor staat met je menstruatie.
Google Play

Glow

Het voorspellen van je menstruatie is met hulp van Glow appeltje-eitje. Daarbij houdt-ie net als de rest keurig je ovulatie en vruchtbaarheid bij. Als kers op de taart geeft Glow je een heads up wanneer het tijd is de pil of om andere medicatie te gebruiken. Handig!
Google Play

Period Tracker Clue: Period & Ovulation Tracker

Clue is toch eigenlijk wel een beetje de winnaar onder de menstruatietrackers. Niet alleen is-ie de knapste van allemaal, hij is ook de slimste, en de gebruikersvriendelijkste. Je kunt je maandelijkse cyclus gemakkelijk monitoren en bijhouden, maar Clue laat je ook weten wanneer je op z’n vruchtbaarst bent. Wanneer het alle data van jouw cyclus heeft verzameld, laat Clue je twee dagen van tevoren weten hoe laat het precies is.
Google Play – App Store

Hans Van Dyck

Hans is uitgever van De Spirituele Wereld maar ook is hij spiritueel mentor. Hij kijkt waar jij je nu bevind op je levenspad en geeft je inzichten, leert je werken met manifestatie en geeft tevens healingen. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hierin zal Hans je ondersteunen waar nodig is. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling, in het zwembad, bij een musical of in de natuur.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Back to top button