Lifestyle

Vertellers van en voor het leven: DNL.Vlaanderen

Op 4 september 2016 was de Hemiksemse, ex-cabaratière Karin Struyf bij ons in het programma te gast als ‘De Uitvaartvrouw’.  Nu heeft ze een nieuw project gestart met topacteurs zoals Wanda Joosten, Karin Jacobs, Dieter Troubleyn, Peter Rouffaer, Walter De Groote, Katrien Pierlet en Ingrid Leenders.  Samen vormen ze nu ‘De Nieuwe Lichting’ of kortweg DNL.Vlaanderen.

Als professionele Podiumwerkers binnen de uitvaart

DNL.Vlaanderen

is een initiatief van Karin Struyf.

In 2012 zette Karin zich -als ex-cabaretière- neer in de Vlaamse uitvaartsector onder de noemer ‘De Uitvaartvrouw’.  Vier jaar later drong uitbreiding zich op. Ze ging op zoek naar kandidaten die als freelance collega-Moderator aan de slag konden. Die vond ze in de podiumkunsten.

Na een uitgebreide training werden de Moderatoren-in-spe klaargestoomd voor lancering, najaar 2017. Maar eerst moest het kind nog een naam krijgen.  Er werd gekozen voor “De Nieuwe Lichting”. Toegegeven, heel origineel klinken deed het niet maar het dekte wel de lading.  De finale keuze werd ‘DNL.Vlaanderen’. Afgekort nog steeds dezelfde inhoud, met ‘Vlaanderen’ erbij meteen provinciaal neergezet.

Ondertussen werd het verschil in aanpak en uitvoering binnen het voorgaan van uitvaartplechtigheden opgemerkt door een andere ‘nieuwe lichting’ : de Sereni Uitvaartplanners. Er ontstond een samenwerking die niet alleen voor beiden, maar ook voor families en nabestaanden een antwoord biedt op de toenemende vraag naar alternatieven, naar nieuwe, persoonlijke vormen van afscheid nemen. DNL.Vlaanderen en Sereni werden geprefereerde partners van elkaar. Het begin van een dynamische, boeiende samenwerking.

In aanloop van de officiële opening, oktober 2017, gingen al in juni van dat jaar de DNL-kandidaten aan de slag. Samen, een hechte groep gelijkgestemden die aan de kar van de vernieuwing trokken. Aardig wat complimenten verder blikken ze nu terug op een intens traject. Het was dik de moeite waard, want het bracht hen bij misschien wel de mooiste job van hun leven:
Moderator binnen de uitvaart.​

En Karin?

Die staat voor, naast en achter haar Moderatoren.  Trots op wie ze zijn en hoe ze elke keer opnieuw een bijzondere invulling weten te geven, niet aan de dood maar aan het leven. Verwonderd over hoe ze met hun eigen specifieke talenten telkens het leven van iemand op een mooie, respectvolle manier kunnen afronden.

Opmerkelijke-levens-verhalen-vertellers, dat zijn ze.
DNL-Moderatoren: vertellers van en voor het leven.

De Spirituele Wereld

Het programma met Karin Struyf van op 4 september 2016 kan je hier nog is beluisteren.

Hans Van Dyck

Hans is een spirituele duizendpoot die zich dagelijks inzet om de groei in iedereen te verwezenlijken. Hij noemt zich een lichtwerker, zijn doel is je inzichten te geven in je levenspad met manifestatie, Engelen en orakelkaarten. Maar hij geeft ook ontspanningsmassages en lichaamshealing met Reiki en Quantum-touch. Wil je een gesprek of gewoon een luisterend oor? Hans zal je steeds ondersteunen waar nodig is. De Spirituele Wereld, De Spirituele Markt, Spirituele Gids, Authentica en Engelencontact zijn enkele merken die Hans bundelt in zijn bedrijf HVD Mediaworks. Mocht hij niet bezig zijn met dit alles, dan kan je hem zeker vinden in de Efteling (waar hij meer dan 10x per jaar heen gaat) of in het zwembad, want hij is een echte waterrat.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Back to top button